Darüşşafakalı kardeşlerin hedefi doktorluk

Konyalı iki kardeş, dedelerinin çabasıyla girdikleri Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda sınıflarının gözdesi. Yağmur ve Buse, doktor olup 4 yıl önce kaybettikleri annelerinin ölümüne neden olan kanser konusunda uzmanlaşmak istiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ekim 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darüşşafakalı kardeşlerin hedefi doktorluk

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

Annelerini 4 yıl önce kanserden kaybeden Konyalı Yağmur ve Buse Aydın, dedelerinin teşvikiyle Darüşşafaka eğitim Kurumları'nda eğitim görmeye hak kazandı. Annelerinin ölümüyle hayata küstüklerini belirten iki kardeş, yeni okullarıyla birlikte artık geleceğe daha umutlu baktıklarını söylüyor. İki kardeşin hedefi doktor olup annelerinin ölümüne neden olan hastalık konusunda uzmanlaşmak.

'Ablamla beraberim'

Yağmur ve Buse Aydın, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda aynı anda okuyan az sayıdaki kardeşlerden. Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak Darüşşafaka Cemiyeti tarafından kurulan okulda sadece babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz çocuklar okuyabiliyor. Tam burslu ve yatılı olarak eğitim veren okula girmek için açılan sınavı kazanan iki kardeş, aynı anda okulda okuyan az sayıdaki kardeş öğrencilerden ikisi.

Okulun 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Buse, "Annem öldüğünde 10 yaşındaydım ve hayata küsmüştüm. Ama beni yüreklendiren dedem ve sınıf öğetmenimin yönlendirmesiyle Darüşşafaka'ya geldim. Şimdi geleceğe umutla bakarken, onkoloji doktoru olmak ve çaresiz hastalara yardım etmek istiyorum" dedi.

'Gözüm arkada değil'

Yağmur ise, "Konya'da kalsaydım üniversiteye gidemeyeceğimi düşünüyordum. Ablamın yanına gelmek için çok çalıştım ve 1 soruyu boş bırakarak sınavı kazandım. Hem ablamla beraberim hem de kendime güvenim tam. Bende okuyarak ülkeme faydalı olacağım" diye konuştu.

Torunlarını okutmak için elinden geleni yapan ve Darüşşafaka'nın sınavına girmeleri için teşvik eden dede Osman Uzdere, "5 yıl önce anneleri Dilek'i mide kanserinden kaybettik.

Kızım öldükten sonra hayatını torunlarımı okutmaya adadım. Buse'nin ardından küçük torunum Yağmur'un da bu köklü eğitim yuvasına girmesi beni çok mutlu etti. Artık gözüm arkada değil.

Bir gün başarılı bilim insanları olarak Konya'ya döneceklerine inanıyorum" dedi.

'Şefkat Yuvası'

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka'nın kelime anlamı "Şefkat Yuvası". Bu yıl Türkiye'nin pek çok ilinden 64'ü erkek, 57'si kız toplam 121 öğrenci alan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, tamamen bağışlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Okula, anne ya da babası olmayan, maddi durumu yetersiz olan ve açılan sınavı kazanabilen öğrenciler kabul ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber