Piyade Uzman Çavuş, memleketi Adana'da toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Orçun Kubat, Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2016 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Piyade Uzman Çavuş, memleketi Adana'da toprağa verildi

TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan 25 yaşındaki Kubat'ın cenazesi, Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı, ailesi burada taziyeleri kabul etti.

Daha sonra şehit için Sabancı Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları, Vali Vekili Cengiz Horozoğlu, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanlığına Tümgeneral Hacı İlbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Nişanlı olduğu öğrenilen şehidin yakınları, güçlükle sakinleştirildi. Şehit yakını iki çocuğun ise törende birbirleriyle oynadığı görüldü.

Şehidin babası Mevlüt Kubat, Müftü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazını, askerlerin bulunduğu bölümde kılmayı tercih etti.

Cenaze, kılınan namazın ardından Asri Mezarlık Şehitliğinde toprağa verildi.

Hakkari'de PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit olmuştu.

Bekir Ömer Fansa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber