TMSF'ye devredilen yemek şirketinin 7 eski çalışanı gözaltına alındı

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans desteği sağladığı ileri sürülen bir yemek şirketiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2016 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
TMSF'ye devredilen yemek şirketinin 7 eski çalışanı gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında, daha önce FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen İzgün Gıda A.Ş'ye paravan olarak kurulan ve yine TMSF'ye geçen Hüdavendigar Gıda A.Ş'nin eski çalışanlarından 7 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyet müdürlüğüne getirildi.

- Olay

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen yıl Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, "terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla İzgün A.Ş'nin genel müdürü U.E. ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Zanlıların, 2010-2015 yıllarında ihtiyaç sahipleri için kurban kesilmek üzere vatandaşların bağışladığı paraları usulsüz harcadığı, bu paralarla alınan kurbanlıkların etlerini söz konusu yemek şirketine aktardığı belirlenmişti. Şirketin de faturasız ve belgesiz alıp ticari amaçla kullandığı etlerden elde ettiği gelirle FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı tespit edilmişti.

Şüphelilerden biri emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, 17 zanlı adliyeye sevk edilmişti. Bu kişilerden 6'sı, savcılıktaki sorgularından sonra serbest bırakılmıştı. Mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 5'i tutuklanmış, 6'sı ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İzgün A.Ş. ile ona paravan kurulan Hüdavendigar Gıda A.Ş'ye önce kayyum atanmasına karar verilmiş, daha sonra TMSF'ye devredilmişti.

Uğur Ulu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber