Yönetici atama yönetmeliği 'Çık' artık...

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 4.3.2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ancak Türk Eğitim Sen'in açtığı dava üzerine 14.08.2006 tarihinde yönetmeliğin bazı maddeleri hakkında yürürlüğü durdurma kararı verildi. Bu karar üzerine 24 Ağustos tarihinde tüm atamalar durduruldu. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Ağustos'taki kararın ertesinde tüm öğretmenler gerekli tedbirlerin en kısa zamanda alınacağını düşünüyordu. Ancak ne yazıkki olmadı. Forumda açılan başlıklar onbinlerce okumaya başladı. Öğretmenlerimizden gelen öneri üzerine 12 Eylül tarihinde bu sorunu "Müdür Adayları, MEB'den Yönetmelik Değişikliğini Bekliyor" başlığı ile memurlar.net ana sayfaya taşıdık.

Bakanlık, 19 Eylül tarihinde gelen çok sayıda tepki üzerine yeni bir genelge yayımladı. Bu genelgede, 24.08.2006 tarihinden önce ayrılma ve başlama durumuna gelmiş her türlü atama ve yer değiştirme işlemlerinin, ilgililerin yazılı istekleri de dikkate alınarak valiliklerin takdir yetkisiyle sonuçlandırılabileceği belirtildi.

Ancak, artık 2007 yılındayız. Gelişmelerin üzerinden neredeyse 5 ayı aşkın bir zaman geçmiştir. 5 ayı aşkın bir süredir MEB'de müdür yardımcılığı ve müdürlük atamaları yapılamamaktadır.

Beş aydır soruna çözüm bulanamaması ve bu konuda bir bilgilendirme yapılmaması sadece Bakanlığa olan değil Devlete olan güveni ciddi şekli yıpratmaktadır.

Memurlar.net forumunda açılmış onlarca başlıktan birisi olan "MEB Yeni Eğitim Kurumları Yönetmeliğini Devlet Personele Göndermiş..." başlığına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber