Fırat Kalkanı nefes aldırdı

Bin kilometrekarelik alan güvenli bölge oldu. Kaynaklar, Cerablus bölgesine sığınan Suriyeli sayısının 50 binleri bulduğunu söyledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Ekim 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fırat Kalkanı nefes aldırdı
AHMET TOPAL

24Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 45 gün geride kaldı. Türk askerinin tanklarla destek verdiği ÖSO kuvvetleri Dabık'a doğru ilerleyişini sürdürüyor. Cerablus'tan başlayan harekat ise, batıda Çobanbey yönündeki ÖSO kuvvetleriyle birleşmenin sağlanmasının ardından Mare'ye kadar uzandı. Şuana kadar bin kilometrekarelik bir alan DEAŞ terör örgütünden temizlenerek "güvenli insani bölge" haline getirildi.

İDLİB'DEN DE GELEN VAR

Özellikle Cerablus'un DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından, Gaziantep sınırındaki kamplarda barınan Suriyeliler hemen kendi köylerine dönmeye başlamıştı. Bu dönüşlerin halen devam ettiği öğrenilirken, bölgenin güvenli hale gelmesinden dolayı güneyden de bölgeye göç olduğu belirtiliyor. Bölgeye sadece Türkiye içindeki Suriyelilerin değil, Halep, İdlib gibi büyük kentlerden de gelenler olduğu belirtiliyor.

ÖLÜMÜ GÖZE ALIYORLAR

DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere, Esad'ın ve YPG terörünün baskısından kaçanların da Türk askerinin kontrolündeki Cerablus-Mare hattına gelişlerinin sürdüğü ifade ediliyor. Kaynaklar, Cerablus bölgesine sığınan Suriyeli sayısının 50 binleri bulduğunu söylerken, zulümden kaçan ailelerin Cerablus bölgesine ulaşabilmek için gizlenerek geldiği belirtiliyor. DEAŞ'a yakalananların ise haraç vererek, gerekirse ölümü göze alarak güvenli bölgeye ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber