Meclis'teki 9 vekil 2006'da hiç çalışmamış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM), 2006 raporunu tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna, Isparta şubesini ziyarette 196 kategoride hazırlanan raporun bazı detayları hakkında bilgi verdi. Rapora göre, Meclis'teki 9 milletvekili hiçbir çalışmaya katılmamış. 544 vekil ise sürekli devamsızlık yapmış. Meclis'te bazı vekillerin başkasına sataşmaları bile raporlaştırılmış.

İlk çalışmalarını 2004'te yaptıklarını belirten Durna, o yıl 320 vekil ile ilgili 23 kategoride raporlar hazırladıklarını, 2005'te de 85 kategoride 549 vekil hakkında araştırma yayınladıklarını söyledi.

Kendilerini 'Seçmen bilincine ve seçme hakkına yönelik bir hareket' olarak tanımlayan Genel Koordinatör Durna, ülke çıkarlarını gözeterek verimli milletvekillerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti. Durna, "Asıl olan milletin vekillerin çalışmalarını takip edebilmesidir. Yani hak eden vekilin hak ettiği yeri bulması için çabalıyoruz. Böyle bir hareket şu anda dünyada yok. Yani bütün milletvekillerini sıkı sıkıya takip eden bir dernek bulamazsınız." dedi.

Kamuoyuna açıklanan raporlar sayesinde vatandaşların kendi vekilini sorgulama imkanına kavuştuğunu aktaran Durna, görevlerinin sadece milletvekillerini değil bütün seçilmişleri izlemek olduğunu belirtti. Yakın zamanda belediyeleri de izlemeye alacaklarını ifade eden Durna, şu ana kadar 34 ilde örgütlendiklerini açıkladı. Derneğin Isparta'da temsilcisi Nusret Barlas ve Bursa sorumlusu Vedat Parlakgün ile basın toplantısı düzenleyen Durna, çalışmalarının genişleyerek süreceğini anlattı.

TÜMİKOM, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan konuşmaları çözüyor. Milletvekilinin devamsızlık başta olmak üzere, sunduğu önerge sayısı ve yaptığı konuşmalarla ilgili rapor hazırlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber