CHP: Başkanlık sistemine Parlamentomuz izin vermeyecek

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, "Biten bu tartışmayı başlatmakla Sayın Bahçeli'nin neyi amaçladığını da anlamakta güçlük çekmekteyiz. CHP demokratik parlamenter sistemin sonsuza kadar sürmesi açısından elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir ve Parlamentomuz buna izin vermeyecektir. Böyle bir tartışma anlamsızdır" dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ekim 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP: Başkanlık sistemine Parlamentomuz izin vermeyecek

Türkiye'nin yoluna demokratik parlamenter sistemle devam edeceğini dile getiren Gök, "Böyle bir tartışmanın içerisine Türkiye'yi tekrar sürüklemek son derece yanlış ve tehlikelidir" dedi. Gök, "Cumhurbaşkanı'nın yarattığı fiili durumlara karşı çıkmak durumundayız. Sayın Bahçeli başkanlık sistemi tartışmasını başlatacağına, Cumhurbaşkanı'nın bu fiili durumu karşısında net bir duruş sergilemelidir" diye konuştu.

Ak Parti ve MHP'nin bu tartışmayı neden filizlendirdiğini önümüzdeki günlerde anlayacaklarının altını çizen Gök, "Sayın Bahçeli herhalde bu açıklamayı durup dururken yapmamıştır. Bitmiş olan bir tartışmanın başlatılması insanın aklına 'kapalı kapılar ardında başka pazarlıklar var mı' sorusunu getiriyor. Bu tereddütleri gidermek de en başta Sayın Bahçeli ve MHP'ye düşer" ifadelerini kullandı.

'Orta-kafa-gol'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede geçen aylarda "MHP, AKP'ye sellektör yapıyor, ne zaman sıkıştıysa yardım ettiler" ve "Ver Akşener'i al başkanlığı şeklinde anlaştıkları anlaşılıyor" dediğini anımsatarak şunları kaydetti: "Bahçeli ile Yıldırım'dan bir tek şey rica edeceğiz. Kimsenin aklıyla alay etmesinler, çocuk kandırmasınlar. Türkiye bu haldeyken, Devlet Bahçeli ile Binali Yıldırım 'orta-kafa-gol' oynuyorlar. Böyle birşey olmaz. Şunu unutmasınlar: Geçen sene 7 Haziran'da 80 milletvekili ile çıkıp, ortaya koydukları siyasetle bunun yarısını kaybeden MHP'nin, AKP'ye koltuk değneği olması tabanından ciddi bir tepki görüyor. MHP Genel Başkanı'nın sözleri, ne grubunun ne tabanının iradesidir. Bir takım kişisel ya da kurumsal çıkarlar ya da korkularla atacağı bu adımın tarih önünde hesabını veremez. MHP aklını başına alsın, başkanlık sistemiyle ilgili öyle şeyler söylediler ki, bunları önlerine koyarız insan içine çıkamazlar. Bu sürecin MHP açısından siyasi bir intihar, tarihi bir tutarsızlık olacağını düşünüyoruz. Meclis'ten referanduma gidebilecek oranda da geçebileceğini düşünmüyoruz."

'Yeni ortak MHP'

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin geçmişteki ortağı FETÖ idi, bugünkü ortağı MHP'dir. Bugün MHP ayrı bir siyasi grup gibi görünüyorsa da Meclis'teki tutumları, verdikleri oylar, kimin yanında oldukları, kime destek oldukları konusunda herhangi bir soru işaretine mahal yoktur. Birlikte bir hazırlığın ilk konuşmasını dün Sayın Devlet Bahçeli yaparak sinyali verdi. Önceden hazırlanmıştı. Elbetteki karşı tarafın 'Biz buna karşıyız' demek gibi bir durumu olmayacaktı. Çünkü bu bir mizansen, birlikte oynanan bir Oyun" dedi.

MERİÇ TAFOLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber