'Yüzde 95 malullük raporum var, emekli etmiyorlar'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazasında sakat kalan Semiha Doğan, derdini Bağ- Kur'a anlatamadı

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde trafik kazasında beli kırılan ve 4 kez ameliyat geçirip beline 15 santimlik platin konulduğu için ayağa bile kalkamayan 46 yaşındaki Semiha Doğan, "Elimde yüzde 95'lik malullük raporum var ama Bağ- Kur 2/3 işgücü kaybı yok diye beni emekli etmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Develi'de ayakkabı mağazası olan Semiha Doğan'a, 3 yıl önce evinin önündeki yolda bir kadın sürücü yönetemindeki otomobil çarptı. Otomobil altında 16 metre sürüklenen Semiha Doğan'ın beli kırıldı. İlçede tornacılık yapan Sadi Doğan'la evli olan ve 3 çocuğu bulunan Semiha Doğan, omurilik felci ve belindeki kırıklar nedeniyle uzun süre tedavi gördü. Peşpeşe ameliyatlar geçiren ve bir başkasının yardımı olmadan ayağa kalkamayan Semiha Doğan, yeterli primi ödediği Bağ- Kur'a başvurarak malulen emekli olmak istedi.

Tedavi gördüğü Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden aldığı yüzde 95'lik malullük raporuyla emekli olmak için Bağ- Kur'a başvuran Semiha Doğan için Bağ- Kur Genel Müdürlüğü, 15 Haziran 2006 tarihli bir yazıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, `işgücü kaybı oranı'nın belirtildiği yeni bir rapor istedi. Hastane bu kez Semiha Doğan'ın `tekerlekli sandalyeye bağımlı, ayakta duramıyor, mesanenin refleksli ve istemli kontrolü yok, özür durumuna göre çalışma gücü kayıp oranı yüzde 92' ifadelerinin yer aldığı rapor verdi.

Bağ- Kur Genel Müdürlüğü, Semiha Doğan'ın malulen emeklilik talebine karşılık Kayseri İl Müdürlüğü aracılığı ile 28 Aralık 2006 tarihinde gönderdiği yazıda, "Bağ- Kur Genel Müdürlüğü Sağlık Kurulu'nun 06.12.2006 tarih ve 10879 kararı ile 2/3 oranında işgücünü kaybetmiş durumda sayılmanızı gerektiren bir bulgu mevcut olmadığından talebiniz red edilmiştir" ifadelerinin yer aldığı yazı gönderildi.

ÜST KURULA İTİRAZ ETTİ

Birinin yardımı olmadan ayağa kalkamayan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Semiha Doğan, emeklilik talebinin geri çevrilmesiyle şoke oldu. Develi İlçesi'ndeki evinde kendisine eşi Sadi Doğan'ın baktığını, zaman zaman Kayseri'deki kızınnı evinde kaldığını anlatan Semiha Doğan, "Şu halime bakın. Benim çalışamayacak durumda olduğumu ve bir daha iyileşemeyeceğimi sıradan bir insan bile anlar. Sağlıklısın, malulen emekli olamazsın diyenlerin evine temizliğe mi gideyim, yoksa çıkıp koşu yapıp, Türkiye rekorları mı kırayım?" dedi.

Semiha Doğan, şimdi başvurduğu Bağ- Kur Sağlık Üst Kurulu'ndan gelecek yanıtı beklerken, Bağ- Kur Kayseri İl Müdürü Atilla Güner, Semiha Doğan'ın durumuyla ilgili olarak, "Biz, sigortalımız ile Genel Müdürlük arasında aracıyız. Raporları ve ilgili evrakı gönderdik. Genel Müdürlüğümüzün de yanıtını onlara ilettik. Sağlık Kurumuzun kararı bizim için geçerli olduğu için malülen emekli olma isteğini yürürltğe koyamadık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber