AŞTİ'de şehir içi servis uygulamasına yeniden başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği tarafından alınan karar doğrultusunda AŞTİ'de şehir içi servis uygulamasına yeniden başlandı.

Ankara Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Çelik, yaptığı açıklamada, şehir içi servislerin yeniden hizmete sunulduğunu söyledi.

Servislerin esnafa yük olduğu için alınan ortak karar doğrultusunda kaldırıldığını anlatan Çelik, ?Servislerin kaldırılmasında kimse suçlanmasın. Vatandaşlar mağdur olmasın diye servislerimizi hizmete sunduk? dedi.

Derneğe üye 164 firmanın yolcularının ayrım yapılmaksızın şehir içi ulaşımlarının sağlanabilmesi için 11 yeni midibüs aldıklarını kaydeden Çelik, toplam 42 araçla Ankara'nın çeşitli merkezlerine yolcu taşımacılığı yaptıklarını söyledi.

Çelik, yılbaşı ve bayram tatili dönüşleri nedeniyle kararın bugün uygulamaya konulduğunu belirterek, bekledikleri yoğunluğun gerçekleşmediğini, sabah saat 06.00'dan itibaren yaklaşık 450 vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi.

Çelik, bunun vatandaşların kendi araçlarıyla seyahat etmeleri ve yolda inmelerinden kaynaklandığını ifade etti. Servislerin kaskosu ve taşınan yolcuların sigortası olduğunu ifade eden Çelik, 2 bin 500 olan servis taşıma kapasitesinin talep olması durumunda yeni araçlar alınarak daha da arttırılabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber