Batman'da 2 Yibo'da eğitime ara verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 19:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DON NEDENİYLE OKULLARIN KALORİFER KAZANI, PETEK VE SU TESİSATLARINDA 500 BİN YTL'LİK ZARAR OLDU

Batman'da, aşırı soğuk ve don sebebiyle kalorifer peteklerinin patlaması sonucu iki okulda eğitime ara verildi.

Batman'da, uzun bir aradan sonra okullarda sobalı eğitim verildi. Bazı öğrenciler derste soğuktan etkilenmemek için eldiven takmak zorunda kaldı. Bir çok okulda ise kalorifer peteklerinin değiştirilme çalışmaları devam ediyor.

Geçen hafta perşembe ve cuma günü kalorifer petekleri ve su tesisatının çatlaması ve kalorifer kazanlarının çalışmaması sonucu eğitime ara verilen Batman'da, bugün de 2 YİBO daha tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde eğitimdeki sıkıntılar Vali Haluk İmga'nın da katıldığı toplantıda ele alındı. Patlayan kalorifer kazanlarının bir bölümünün tamir edildiği ve peteklerinin yenilendiğinin belirtildiği toplantıda, iki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu dışında eğitimde sorun kalmadığı belirtildi.

75. Yıl YİBO'nun 3 gün, Gazi YİBO'nun 5 gün tatil edildiğini belirten Vali İmga, don nedeniyle okullarda 500 bin YTL'lik zarar olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer ise, 48 okulun don olayından etkilendiğini ve geçen hafta 2 gün tatil edildiğini belirterek, "Hafta sonları bu okullardaki arızaların giderilmesi konusunda yoğun çalışma yapıldı. Şu an sadece 13 okulun kalorifer kazanları ve peteklerinde sorun var. Bu okullardaki öğrencilerin üşümemesi için 120 adet katalitik, kömür ve elektrik sobası dağıttık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber