YÖK meslek eğitimini yeniden yapılandıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 10:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK, meslek eğitimini, ?yeniden yapılandırmak? amacıyla 15-16 Ocak 2007 tarihlerinde Bilkent Otel'de Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Konferansı düzenleyecek.

Konferansta, Almanya, İngiltere, ABD, Kanada, Japonya ve Kore'de uygulanan mesleki eğitim örnekleri anlatılacak ve mesleki eğitimde yeni yapılanma yaklaşımları ele alınacak.

Konferans, 15 Ocakta YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in açılış konuşmasıyla başlayacak. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, ?Mesleki ve Teknik Eğitimin Bugünkü Durumu ile Başlıca Sorunları?nı konu alan açılış bildirisi sunacak.

İstanbul Sanayi Odası Meclisi ve İstanbul Sanayi Odası Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsamettin Kavi, iş dünyasının mesleki eğitimden beklentileri ile üniversite-iş dünyası ilişkileri konusunda görüşlerini aktaracak.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçilecek. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar'ın başkanlığını yapacağı ilk oturumda, mesleki ve teknik eğitimde İngiltere ve ABD-Kanada örnekleri ele alınacak.

YÖK Strateji Geliştirme Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Süha Sevük'ün başkanlığında gerçekleştirilecek ikinci oturumda, Japonya-Kore ve Almanya'daki meslek eğitimi örnekleri üzerinde durulacak.

?YENİ YAKLAŞIMLAR?

Konferansta, mühendislik ve teknik eğitim fakülteleri, meslek yüksekokulları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) temsilcileri ve iş dünyasından uzmanlar, oluşturulacak çalışma gruplarında ?Yükseköğretimde Uygulama Ağırlıklı Yeni Açılımlar?, ?Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültelerinde Yeniden Yapılanma Yaklaşımları?, ?Ön Lisans Programlarından Lisans Programlarına Geçişlerin Düzenlenmesi ve Bu Bağlamda Meslek Yüksekokulları Eğitim Programlarında Yapılabilecek Düzenlemeler? konularını tartışacak.

Konferans, 16 Ocakta YÖK Üyesi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul'un yapacağı genel değerlendirme konuşmasıyla sona erecek.

Konferansa, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, rektörler, MEB'de mesleki ve teknik eğitim ile ilgili birimlerin genel müdürleri, mesleki ve teknik eğitim alanında görev yapan öğretim üyeleri ile TÜSİAD ve iş dünyasından temsilciler davet edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber