'Matrakçı Nasuh' Paris'te

16. Yüzyılın Dahisi Matrakçı Nasuh" Sergisi, Fransa'nın başkenti Paris'te Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla açıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Ekim 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Matrakçı Nasuh' Paris'te

Osmanlısanatkarı Matrakçı Nasuh'u eserleriyle anlatan "16. Yüzyılın Dahisi Matrakçı Nasuh" sergisi Fransa'nın başkenti Paris'te açıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği'nce düzenlenen serginin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile birlikte yaptı.

EŞSİZ MİNYATÜRLER...

Bu sergiyle 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşamış Matrakçı Nasuh'un çok bölgeli, çok kültürlü sanat, hattatlık ve şairlik yönlerine tanıklık edileceğini anlatan Bakan Avcı "Matrakçı'nın minyatürleri aracılığıyla seferlerin rotalarını takip edebiliyor ve Osmanlı'nın 16. yüzyılının sanatsal, kronolojik ve siyasi atmosferini gözlemleme imkanı buluyoruz. Vefatının 450'nci yılında Matrakçı Nasuh'u anma münasebetiyle planlanan serginin Saraybosna, Belgrad, İstanbul, Viyana, Tokyo ve Antalya'dan sonra Paris'te sanatseverlerle buluşuyor olması, önemli bir değerimizin tanıtılması için önemli bir gelişmedir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber