Şarköy savcısından ilginç cezalar....

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı Tamer Soysal, suçlulara verdiği cezalarla dikkat çekiyor. Bir kahvehaneciye "ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap verme cezası" veren Soysal, son olarak da bir öğrenciye "100 deneme sorusu çözme cezası" verdi.

Tekirdağ Şarköy Cumhuriyet Savcısı Tamer Soysal, suçlulara verdiği ilginç cezalarla gündeme geldi. Soysal'ın ilginç cezalarından biri, kahvehanecilik yapan N.G. isimli bir vatandaşa "100 Temel Eser'i öğrencilere temin etme cezası" oldu. Talih oyunu oynatan N.G.'ye dükkanının bir köşesini kitap okuma köşesi haline getirerek gazete ve kitaplarla donatmasının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek ihtiyaç sahibi 4 öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği '100 Temel Eser' kitabından beş tanesini temin etme cezası verildi.

Savcı Soysal, bir diğer ilginç cezayı da, Fenerbahçeli bir taraftar olan Mehmet Ö.'nün takımının Vestel Manisaspor'a yenilmesinin ardından aşırı derecede alkol alması üzerine verdi.

Alkol alıp Galatasaraylı komşusuyla kavga eden ve adliyelik olan Mehmet Ö.'ye 30 gün adli kontrol altına alınarak derbi maçları halka açık yerde izlemekten men cezası verildi. Mehmet Ö.'nün halka açık yerlerde maç izlemesi halinde cezaevine gönderileceği bildirildi.

Son olarak da Şarköy Lisesi'nde okul yönetiminin aramaları sırasında lise 3. sınıf öğrencisi U.Y.'nin üzerinde 1,25 gram hint keneviri bulundu. Olay cumhuriyet savcılığına bildirilince savcılık öğrenciye günde 50 Türkçe, 50 sosyal bilgiler sorusu olmak üzere toplam "100 deneme sorusu çözme cezası" verdi. U.Y.'nin 100 soruyu çözmemesi halinde adli kontrole uymamak nedeniyle cezaevine gönderileceği belirtildi.

Şarköy Cumhuriyet Savcısı Tamer Soysal, "Bu tür cezaları, topluma örnek olmak için veriyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber