Öğretmenden Tecavüz Yurdu'na duvar ilanlı şikayet

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ocak 2007 07:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SHÇEK'e bağlı Kadıköy'deki Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde 7 çocuğun tecavüz iddialarına rağmen tutanak tutmamakla eleştirilen Hakan A.'ya eski bir öğrencisi savaş açtı. Abdüsselam Polat isimli genç, sözleşmeli öğretmenlik yaparken gözetimindeki bir erkek çocuğa tecavüzle suçlanıp aklandıktan sonra müdürlüğe yükselen Hakan A.'yı halka şikayet etti.

'OLAN BANA OLDU'

Yurtta büyüyen ve el sanatları öğretmeni olarak göreve başlayan Abdüsselam Polat adlı genç, 'Hakan A. yurtta porno CD izliyor ve erotik sitelere giriyordu. Onu uyardım ve tartıştık. Bir sonuç alamayınca Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik'e ve savcılığa şikayette bulundum. Bu konuda bir şey yapılmadığı gibi sözleşmeli öğretmenlik görevime son verildi' dedi. Hakan A.'yı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AKP'li Gülseren Topuz ve İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik'e de şikayet ettiğini dile getiren Polat, 'Bu mücadelemle sonuç alamadığım gibi işimden oldum' diye konuştu.

HALKI UYARMAK ZORUNDAYIM

BürokratLara ve adli mercilere yaptığı başvuruların işe yaramadığını söyleyen Abdüsselam Polat, 'Kendi imkanlarımla bastırdığım 200 el ilanını Kadıköy'ün bütün sokaklarına yapıştırıp, aileleri uyarmaya çalışıyorum. Bu merkezde 2003 yılında da Çetin adında bir çocuk tecavüze uğradı. Bu olay da örtbas edildi. Şimdi de Hakan A.'nın tanıdıkları tarafından telefon yoluyla tehdit ediliyorum. 'Arkadaşımız hakkında basına konuşup duruyorsun ayağını kaydırmaya az kaldı' diyen birileri tarafından aranılıyorum. Ama bu rezaletin bitmesi için elimden geleni yapmaya devam edeceğim' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber