'İdam yeni pakette olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de destek vereceğini açıkladığı idam cezası ile ilgili AK Parti düğmeye bastı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Kasım 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İdam yeni pakette olacak'

Ayfer Mallı

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda yapılan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) en önemli gündemi idama ilişkin yapılacak düzenleme oldu. İdam düzenlemesinin bu ay gelmesi beklenen başkanlık sisteminin de yer aldığı anayasa değişiklik paketinde gelebileceği belirtiliyor.

SUÇLAR SINIRLI OLACAK

Anayasa'dan ölüm cezasının uygulanamayacağına ilişkin hükmün çıkartılmasına yönelik maddenin de AK Parti teklifinde yer alabileceği kaydediliyor. AK Parti, idam cezasının geri getirilmesini ilişkin suçları sınırlı tutacak. Darbe girişiminde bulunanlar, terör suçları ve çocuğa cinsel istismar suçu işleyenlere idam cezası önerecek. Anayasa değişikliği gerçekleşirse geçmişe işlemeyeceğinden 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenler bu düzenleme kapsamında yargılanamayacak. Ancak AK Parti, bu düzenleme ile bundan sonraki darbe girişimlerinin önüne geçmek istiyor. MYK'da ele alınan en önemli gündem maddesinden biri de Başbakan Yıldırım'ın 'tamamladık' dediği AK Parti'nin Anayasa ve başkanlık teklifi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber