'Almanya, FETÖ'nün arka bahçesi oldu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan "Yaşayan İnsan Hazineleri, Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödül töreninde konuştu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Almanya, FETÖ'nün arka bahçesi oldu'

Abdullah Karakuş

Erdoğan, şunları söyledi:

SUSMAYI KENDİME YAKIŞTIRAMIYORUM: Aslında böyle müstesna bir topluluk önünde bu konuyu açmak istemezdim. Fakat ülkeme ve milletime haksızlık yapıldığında, hele hele saldırıldığında susmayı kendime yakıştıramıyorum. Türkiye yakın zamanda verdiği bir notayla Almanya'da bulundukları bilinen FETÖ üyesi savcıların yakalanarak ülkemize iadesini talep etmiştir. Almanya Adalet Bakanı, Türkiye'nin bu talebi konusunda verdiği demeçte, FETÖ üyesi savcıların kesinlikle iade edilmeyeceğini söylemiştir. Bakana göre, Türkiye ile Almanya arasındaki adli yardımlaşma sadece ağır suçları kapsıyormuş, siyasi gerekçeler bunun dışında kalıyormuş.

TERÖRE ÇANAK TUTUYORSUNUZ: Üstelik Alman Bakan terör örgütlerini destekleyen gazetelere yönelik operasyonları kastederek gelişmeleri kaygıyla izliyormuş. Biz de Almanya'nın bu yaklaşımını ve onun ürünü olan uygulamalarını kaygıyla, hatta dehşetle izliyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz. Ey Almanya, bilesin bu terör belası bumerang gibi gelecek sizi de vuracaktır. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya'nın şimdi de ısrarla FETÖ'nün arka bahçesi haline dönüşmesinden biz de endişe ediyoruz.

AKIBETİNİ HAYIRLI GÖRMÜYORUM: PKK, FETÖ, DEAŞ ile ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine başka ülkelerin milli güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya'nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. Almanya teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir.

İÇ HUKUKUMUZ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ: Bizim iç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez. Anayasamız, yasalarımız neyi emrediyorsa, biz onu yapıyoruz, onu yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Acaba onların parlamentosu bombalansaydı ne yaparlardı. Eğer buna rağmen FETÖ'yü terör örgütü olarak kabul etmezlerse anlarız ki niyetleri başkadır. Bizim gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlara, dilleri olup da konuşmayanlara söyleyecek sözümüz yok.

PARANOYALARLA OYALAYAMAZLAR: Duruşumuz artık tehditleri kendi sınırlarımız içinde değil, doğrudan kaynaklarında karşılayıp bertaraf etme iradesini içeriyor. Onun için Suriye'deyiz, Irak'tayız. Oraya yerleşmek için değil, tehditleri yerinde durdurmak için. Artık kimsenin Türkiye'yi terör örgütleriyle, parçalanma paranoyalarıyla oyalama imkanı kalmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber