İsyan, kargaşa yangın ve firar

Sincan Cezaevi'ndeki 5 bin 544 FETÖ'cünün bu ay içinde isyan, kargaşa, rehin alma ve yangın çıkartıp topluca kaçma planı görevlilerin dikkatiyle çöktü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsyan, kargaşa yangın ve firar

ERSAN ATAR

Ankara'daki Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 5 bin 544 FETÖ'cünün firar hazırlığında olduğu tespit edildi.Darbecilerin şifreli planları Tabur Komutanlığı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği rapora yansıdı. Cezaevindeki, tutukluların gruplar halinde ortak kullandıkları havalandırma alanlarının sabahtan akşam gün batımına kadar açık olduğundan yakınılan raporda, bu alanların öğleden önce ve öğleden sonra ikişer saat açık tutulmasıyla yetinilmesi ve bunun için tüzük değişikliği yapılması istendi. Raporda, cezaevinde askeri personelin yaptıkları aramalarda, örgüt mensuplarının; isyan, kargaşa, rehin alma, yangın, firar ve firara teşebbüs faaliyetleri yönünde planlama yaptıklarını gösteren not ve krokiler bulunduğu belirtildi. Kapasitesinin iki katına yakın tutuklu ve hükümlünün cezaevinde bulunduğuna dikkat çekilen raporda personel sayısının az olduğu da vurgulandıktan sonra özetle şu tespitler yer aldı:

FETÖ / PDY terör örgütü mensupları özellikle Kasım 2016 ayına dikkat çekerek bu ay içerisinde toplu tahliyelerin olacağı, haksız tutuklamalardan dolayı birçok tazminat kazanacakları yönünde haberleşerek birbirlerine moral vermektedirler. Bu suretle kendi içlerinde birlik ve beraberliği koruma, bu sayede çözülme ve itirafçıları engelleme gayretleri içerisindedirler.

Birbirleriyle açık ve kodlu haberleşme teknikleri geliştirerek jandarma ve cezaevi personeli hakkında bilgi toplama içerisinde oldukları değerlendirilmektedir.

Aramalarda ele geçirilen not kağıtlarında, cezaevleri blok krokileri ve elektrik tesisat krokisinin çizilerek meydana gelebilecek olaylarda kullanılmak üzere birbirleriyle paylaşma gayreti içerisinde oldukları belirlenmiştir.

Özellikle jandarma personelinin hangi kulelerde hangi saatler arasında nöbet tuttukları ve il jandarma komutanlığımızca kurulan hava savunma sistemlerinin yerini tespit etme gayretindedirler.

Sık sık hastaneye çıkma bahanesiyle kendilerini hastaneye sevk ettirerek ring araçlarında ve hastane mahkum koğuşlarında bir araya gelmek suretiyle yüz yüze haberleşme gayreti içerisinde oldukları ve isyan, kargaşa, rehin alma, yangın, firar, firara teşebbüs etme faaliyetleri yönünde planlama yaptıkları değerlendirilmektedir.

FİRAR ŞİFRELERİNİ BİLİRKİŞİ ÇÖZECEK

Tutukluların dışarıdan birbirlerinitanıdıkları ve havalandırmalardabu yollakolaylıkla haberleşebildikleribelirtilen raporda;notlarda yer alanşifrelere yer verildi.Çözümü için bilirkişiyegöndereceği şifrelerdenbazıları şöyle:

Mercedes içindebir zat

Ejderhanın başıToros

Hamza, eksiklerive T.'leri yapın. Ordu,burada

Mavi otağ Ankara(Hamza ve Halit)(Dumanlıtaş)

14'ünde 14'lüTğm. Üstü çizilme

Bir zat: Sıkıntılariçeridekilerle dışarıdakilereşitlenince bitecek

Yemek ısmarlama:Doğru yoldasınız

Ömer / sıkıntılısüreç ne zaman / sabıryakında 2-3 kişi / defterkapama

Tunus / Fas

Eş - Efe / Başkabiri eşi merak etme. OEfe ile birlikte.

Nezaret - Ağ!Askerler, sadrazam,padişah, çıkış

Aykut - Emirkomuta, şehadet, imparatorve hediye alma

C'ye süreçle ilgilisuç günah? C'de 1 yokama kaderde hapisli

Uğur - Sol göğüsparlama. Çok yoğun

Uğur - Şehitlertoplanın cenk başlıyor

C - H.A.'yı kandırdılar

Toros- Secde vekıble yanlış

C - Cok yorgun vebeyaz peştamal

İncir x 2 ve pishavasını temizleyin

Toros- 2 defakorumalık

Ö.F.N - Ölmedimdaha yapılacak işler var

İ.Ç - Annesi, hesapsorulacaklar var

Ünal - Ziyaret

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber