Kendisini polis olarak tanıtıp gasp eden zanlı yakalandı

KONYA'da önünü kestiği üç üniversite öğrencisine kendisini polis olarak tanıtıp para isteyen ve öğrencilerin parayı vermemesi üzerine bıçak zoruyla paralarını gasp eden uyuşturucu bağımlısı 23 yaşındaki Tayyar Cafer Özbek, öğrencilerden birinin cep telefonu ile çektiği fotoğraftan yola çıkılarak polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendisini polis olarak tanıtıp gasp eden zanlı yakalandı

KONYA'da önünü kestiği üç üniversite öğrencisine kendisini polis olarak tanıtıp para isteyen ve öğrencilerin parayı vermemesi üzerine bıçak zoruyla paralarını gasp eden uyuşturucu bağımlısı 23 yaşındaki Tayyar Cafer Özbek, öğrencilerden birinin cep telefonu ile çektiği fotoğraftan yola çıkılarak polis tarafından yakalandı. Özbek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, iki gün önce merkez Karatay ilçesi Üçler Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre şüpheli Tayyar Cafer Özbek, cadde üzerinde yürüyen üç üniversite öğrencisinin önünü keserek kendisini polis olarak tanıtıp para istedi. Öğrencilerden istediği parayı alamayan Özbek, yanında taşıdığı bıçağı çekti. Öğrencilerin ceplerini arayan Özbek, 70 lira ve 10 euro parayı alarak hızla olay yerinden kaçtı.

CEP TELEFONU İLE FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER
Öğrencilerin polise başvurması üzerine çalışma başlatan Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler çevrede geniş çaplı çalışma başlattı. Öğrencilerin çektiği şüpheli fotoğrafından yola çıkan ekipler şüphelinin uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçlarından poliste kaydı bulunan Tayyar Cafer Özbek olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalar sonucu Özbek, Karatay ilçesi Yeni Mahallede yakalandı. Özbek'in paranın bir kısmıyla uyuşturucu alıp kullandığı belirtildi. Polis sorgusunda Özbek'in 29 Ekim günü merkez Meram ilçesinde 65 yaşındaki Ümmühan Şahin'i yerde sürükleyerek cüzdanını gasp ettiğide ortaya çıktı. İfadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve krize girdiği için gasp yaptığını belirten Tayyar Cafer Özbek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber