Sakarya'da polislerin de bulunduğu 30 kişi adliyeye sevk edildi

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında emekli emniyet müdürü, komiser yardımcısı, polis ve sivillerinde aralarında bulunduğu 30 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 12:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sakarya'da polislerin de bulunduğu 30 kişi adliyeye sevk edildi

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Sakarya, Osmaniye, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bitlis, Bursa, Gaziantep, Hatay, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Şanlıurfa, Tokat ve Tunceli'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 emniyet mensubu ve 1 teknisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yenikent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen eski Sakarya Asayiş Müdürü Hayati Beyazıt, komiser yardımcısı E.D, polis memurları S.Y, E.F, K.G, F.T, H.Y, İ.S, E.A, M.B, G.M, A.E, H.R.Ü, M.K.Ş, H.K, F.E. ve İ.H.Ş. ile tekniker S.Y. adliyeye getirildi.

Şüphelilerin savcılık sorguları sürüyor.

- Kanunsuz eyleme katılan 12 şüpheli de adliyede

Öte yandan, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, Sakarya'da Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 2014'te düzenlenen kanunsuz eyleme katılan ve haklarında yakalama kararı bulunan 36 şüpheliden gözaltına alınan 12 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen aralarında esnaf Y.Ç, A.T, A.U, işçi A.S, E.A, F.E, öğretmen Z.S, tekniker S.Y, veteriner Ö.A, öğrenci F.C. ile gazeteciler D.S. ve S.H'nin de bulunduğu 12 şüpheli adliyeye getirildi.

Şüphelilerden bazılarının örgütün kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları ve örgütsel faaliyetlerde bulunduklarının tespit edildiği öğrenildi.

Emre Ayvaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber