Türkiye'den kaçan FETÖ'cülerin ihanet diasporası

Türkiye'den kaçan ve yurtdışında yaşayan FETÖ'cü gazeteciler Avrupa'da diaspora oluşturmak için 'Turkey purge' adlı sitesi açtılar. Sitede BM ve AB kurumlarına şikayet ve ihbarların yapılacağı linkler ve yönlendirmeler de yer alıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Kasım 2016 02:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Türkiye'den kaçan FETÖ'cülerin ihanet diasporası

Türkiye'den kaçan ya da hali hazırda yurtdışında yaşayan FETÖ'cü gazeteciler Avrupa'da diaspora oluşturup kara propaganda sitesi açtılar. 'Turkey purge' adlı internet sitesinde FETÖ soruşturmaları kapsamında görevinden alınan, gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler ve kapatılan kurum, okul ve üniversiteler, dernekler, görevden alınan yargıç ve hakimler ve tutuklanan gazetecilere ilişkin rakamları yer alıyor. Sitenin temel amacı ise FETÖ ile mücadeleyi Batı'da manipüle etmek.

AB VE BM KIŞKIRTMASI

İnternet sitesinde gün gün FETÖ soruşturmasında nelerin yaşandığına ilişkin linkler bulunuyor. Sitedeki en çarpıcı bölüm ise FETÖ'cülerin manipülasyon kampanyası için oluşturduğu 'ihbar' linkleri... Sitede Türkiye'de yaşayan vatandaşların site yöneticilerine yapabileceği ihbarların yanı sıra, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve Avrupa Birliği bünyesindeki farklı çok sayıda kuruma yapabilecekleri ihbar ve şikayetler için hazırlanmış linkler bulunuyor. Bu linklere tıklandığında site kullanıcıyı doğrudan ilgili kurumların şikayet ve ihbar formlarını doldurduğu resmi sitelere yönlendiriyor.

Kaçtık itirafı

Siteyi kuranlar kendilerini şu sözlerle tanımlıyorlar: "Bizler yakınları, arkadaşları bu tutuklamalarda gözaltına alınan, tutuklanan genç gazetecileriz. Bazılarımız ülke dışına kaçmayı başardı" FETÖ'cüler kaçtıklarını da itiraf etmiş oluyorlar.

Hainlerden haberleşmede 'VPN' hilesi

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabakçı, FETÖ mensuplarının Virtual Private Network (VPN) adlı programı izlerini kaybettirmek için kullandıklarını belirterek, "FETÖ mensupları bu uygulamayı izlerini kaybettirmek için kullanıyorlar. Kendi aralarında haberleşme ağı olarak kullandıkları 'Eagle, ByLock' gibi uygulamalar üzerinden yaptıkları yazışmaların konumunu değiştiriyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber