Sağlık Kurumları İşletmeciliği için YÖK'e karşı girişim

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları sendikalarından Türk Sağlık-Sen, Sağlık Kurumları İşletmeciliği için YÖK nezdinde girişimde bulundu. Türk Sağlık-Sen ayrıca Şube ve İl Temsilciliklerine bir yazı yazarak faks kampanyası başlattı.

YÖK'ün Sağlık İdaresi Yüksekokulu'nun sağlıkla ilgili üst öğrenim olmadığı yönündeki kararını bozarak bu okulun sağlıkla ilgili üst öğrenim olduğuna hükmetmesi üzerine Türk Sağlık-Sen Konuyla ilgili olarak YÖK'e yazı yazdı.

Konuyla ilgili olarak Türk Sağlık-Sen yetkilileri, "Sağlık İdaresi Yüksek okulu ve Sağlık Kurumları işletmeciliği bölümlerinde görülen derslerin aynı içerikte olduğunu belirttiklerini, yazıda Sağlık Kurumları İşletmeciliğinin ÖSYM kılavuzlarında da sağlıkla ilgili üst öğrenim olduğunun vurguladıklarını ve Anayasa'nın kanun önünde eşitlik ilkesi ve Sağlık idaresi yüksekokulu hakkında verilen karar emsal alınarak bu bölümün de sağlıkla ilgili üst öğrenim sayılmasını istendiğinin altını çizdi.

Ayrıca, sendika Genel Merkez, Şube ve Temsilciliklerine de bir yazı yazarak faks kampanyası başlattı. Şube ve temsilciler tarafından sağlık çalışanlarına ulaştırılacak faks metninin YÖK'e gönderilerek girişimlerin başarıya ulaşmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Eğer Siz de Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunu iseniz aşağıda yer alan faks metnini YÖK'ün 0 312 266 47 48 numaralı faksına göndererek "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" için destek olabilirsiniz.

YÖK'E GÖNDERİLECEK FAKS METNİ


YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA
ANKARA


?????.... Hastanesinde ????. olarak görev yapmaktayım. ??? tarihinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ön Lisans Programından mezun oldum.Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 03.12.2002 tarihli toplantısında söz konusu programın sağlık programları bölümü bünyesine alınmasının uygun olmadığı ve sağlık görevleri ile ilgili bir üst öğrenim olarak değerlendirilemeyeceği gerekçesi ile özel hizmet tazminatı ve diğer yan ödemelerimi Yüksekokul düzeyinde alamamaktayım.

Ancak, Yükseköğretim Genel Kurulunun 22.12.2006 tarihli toplantısında alınan kararla Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksekokulu mezunları Sağlık Bilimleri Lisansiyeri ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfında sayılmıştır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünün ÖSYM kılavuzlarında sağlık hizmetleri alanında bir üst öğrenim olarak kabul edildiğinin açıkça ifade edilmesi üzerine Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünü tercih ettim. Zira, okuduğum bölümde gördüğüm dersler ile Sağlık İdaresi Yüksekokulunda görülen dersler aynı muhteviyattadır. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36.maddesinin Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı başlığını taşıyan III Nolu bendinde yer alan Sağlık İdarecisi unvanı, Sağlık İdaresi Yüksekokulu mezunlarının yanında Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünü bitiren personeli de kapsamaktadır.

Bu itibarla; Anayasamızın 10. maddesinde hüküm altına alınan "Kanun önünde eşitlik" ilkesi ve muhtelif idare mahkemeleri tarafından alınmış olumlu kararlar doğrultusunda özel hizmet tazminatı ve diğer yan ödemelerden Yüksekokul düzeyinde faydalanabilmem için Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünün, Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi bölümü hakkında verilen karar emsal alınarak Sağlıkla ilgili mesleki bir üst öğrenim olarak kabul edilmesi hususunda gereğini önemle arz ederim.



Adres:

Adı/Soyadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber