Meteoroloji'den etkili kar uyarısı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu bölgelerinde bugün akşam saatlerinden itibaren etkili kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan illerinde bu akşamdan itibaren etkili kar yağışı görüleceği uyarısında bulundu.

Açıklamada, bölgede halen 15-25 cm olan kar yüksekliğine ilave olarak yeni yağacak kar yağışının olumsuzluklara yol açabileceği kaydedildi. Kar yağışının ulaşımda olumsuzluklar, buzlanma ve don olayı ile çığ riskine dikkat çekildi.

BATIDA SICAKLIK REKORU

Türkiye yağışı beklerken, bahar etkisini sürdürüyor. Çarşamba'dan itibaren sıcaklıkların daha da artması bekleniyor. Uzmanlar, batıda sıcaklık rekorlarının kırılabileceğini belirtiyorlar.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da halen kar yağışı etkili oluyor. Ancak yağışlar yetersiz. Türkiye genelinde normaller seviyesinde yağış alan tek yer, Doğu Karadeniz Bölgesi. Diğer yerlerde ise kuraklık var.

Uzmanlar, Marmara, Ege ve İç Anadolu'nun bu haftayıda yağışsız geçereceğini belirtiyorlar. Sıcaklıklar Çarşamba'dan itibaren Marmara'da 16, Ege'de 20 dereceye yaklaşaşacak. Cumartesi günü ise Karadeniz Bölgesi'nde yeniden yağış görülecek.

Yağışların yetersiz olmasından dolayı barajlardaki su seviyesi azaldığını belirten yetkililer, halkın gereksiz su tüketiminde bulunmamaları doğrultusunda uyarıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber