Milli Eğitim Akademisi sonunda kurtuluyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'ne bağlı Hasanoğlan Beldesi'nde 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından temeli atılan ve kaba inşaat seviyesinde çürümeye terk edilen Milli Eğitim Akademisi'nin sonunda tamamlanacağı açıklandı. Bakan Çelik, 17 yıl aradan sonra akademinin tamamlanacağını söyledi.

Şimdiye kadar yaklaşık 8 milyon dolar harcandığı tahmin edilen ve 6 bloktan oluşan Milli Eğitim Akademisi binasına yıllardan bu yana tek çivi dahi çakılmayarak terk edildi. 1990 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından beldeye hakim bir yerde 580 dönüm arazi üzerine 65 bin metrekare üzerine inşa edilen ve 6 bloktan oluşan Milli Eğitim Akademisi'nin aradan 17 yıl geçmesine rağmen bir türlü tamamlanmaması, tepkilere neden oldu. Milli Eğitim Akademisi'nin tamamlanması halinde öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim kurslarının yanı sıra, orta kademe yönetici, okul müdürü ve müfettiş yetiştirme programları düzenleneceği belirtildi.

Hasanoğlan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yıllardan bu yana atıl durumda bırakılan milyonlarca YTL'lik binaların biran önce tamamlanarak faaliyete geçirilmesini istedi. Bakan Çelik, Hasanoğlan beldesinde 1991 yılında temeli atılan ve yapımı belli düzeye gelen akademi binasının tamamlanacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Akademisi'nin 15 yıllık çalışma ardından kurulduğunu hatırlatırken, akademinin, öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerini üstlenecek ve bu alanda araştırmalar yapacağını, Ttalim ve Terbiye Kurulu statüsünde olacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber