İşkenceyle suçlanan jandarma personeline beraat

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 17:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ÇORUM'da 3 yıl önce terör örgütü DHKP-C'ye yardım ve yataklıktan suçundan tutuklanan Melek Serin'in gözaltında bulunduğu süre içerisinde işkence gördüğünü iddia ederek şikayetçi olduğu 11 jandarma personeli ve adli tabip doktoru, ?delil yetersizliği'nden beraat etti.

DHKP-C terör örgütüne yardım yataklık yaptığı iddiasıyla 2004 yılı Kasım ayında gözaltına alınan ve yargılama sonucu 2005 yılında 13 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan 23 yaşındaki Melek Serin, ifadesinde gözaltında bulunduğu sırada jandarma personelinin sorgulama sırasında kendisine işkence yaptığını iddia etmişti. M.S.'nin bu iddiası üzerinede jandarma istihbarat personeli S.K., B.İ., A.T., B.D., M.Y., O.B., Ö.Y., M.Ç., K.G., N.K. ve N.T. ile adli tabip doktoru N.Ö. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 Aralık 2006'da görülen karar duruşması, ?delil yetersizliği'nden temyiz yolu açık olmak üzere zanlıların beraatleriyle sonuçlandı.

Bu arada mahkeme heyeti, beraatin ardından yargılanan jandarma personelinin aleyhine tanıklık yapan eski İl Merkez Jandarma Komutanı Yüzbaşı H.G. hakkında da ?yalancı tanıklık' suçundan, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber