Beş yıldızlı çok programlı lise

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 12:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ERZİNCAN'ın Üzümlü ilçesi Yunus Emre Mahallesinde bulunan Çok Programlı Lisede okuyan 104'ü yatılı, toplam 153 öğrenci kendilerine sunulan alternatif eğitimle üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

Temizliği ile beş yıldızlı otel konforunu aratmayan pansiyonda kalan öğrenciler, haftada iki gün satranç, masa tenisi ve halk oyunları kursuna gidiyor. İnternet destekli sanal kütüphaneden yararlanan öğrenciler, vizyondaki filmleri izleme olanağı buluyorlar.

Üzümlü'de 1996 yılında kurulan Çok Programlı Lise'de, elektrik- elektronik teknolojileri, muhasebe ve genel lise bölümleri bulunuyor. Çevre iller ile Erzincan ve Üzümlü'den gelen maddi durumu yerinde olmayan öğrenciler, kendilerine sunulan hizmetlerle geleceğe hazırlanıyor. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere alternatif bir eğitim vererek kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlayan okul yönetimi, bu kapsamda öğrencilere haftada iki gün satranç, masa tenisi ve halk oyunları kursu verirken, vizyondaki filmleri izleme imkanı sunuyor. Ayrıca İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile okul idaresi arasında imzalanan protokol çerçevesinde son sınıftaki 28 öğrenciye, üniversiteye hazırlık kursu veriliyor.

Öğrencilere dört dörtlük bir eğitim ortamı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Üzümlü Çok Programlı Lisesi Müdürü Ergin Faiz, ?Öğrenciler, 24 saat sıcak suyun aktığı, altı kişilik odalarda kalıyor. Günde üç öğün yemek veriliyor. Yatılı olarak kalanlarla birlikte tüm öğrencilerin okulu sevmeleri ve eğitimlerini devam ettirmeleri için sürekli olarak etkinlikler düzenliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber