Bakan Şahin, akrabasına soruşturma açtı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 13:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in akrabası Sezai Şahin, ihaleye yolsuzluk karıştırdığı iddiasıyla İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturmanın açılması talimatını verdiği öğrenilen Bakan Şahin'in, soruşturmanın sonuna kadar takip edilmesini istediği ileri sürüldü.

İstanbul İl Özel İdaresi'nde görevli bulunan Sezai Şahin, bir ihaleyi firmasına kazandıracağını söyleyerek firma sahibi Mehmet Solak'tan 78 bin YTL aldığı iddia edildi. Solak, ihaleyi kazanamamasının ardından Bakan Mehmet Ali Şahin ile konuşarak, "Sezai Şahin, bana sizin adınızı vererek ihale için benden 78 bin YTL aldı. Bunun 28 bin YTL'sini iade etti. Ancak kalan 50 bin YTL'yi alamadım. Gereğini yapmanızı istiyorum." dediği öğrenildi.

İsminin kullanıldığını öğrenen Bakan Şahin'in, konuyu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ilettiği ve gerekinin sonuna kadar yapılmasını istediği öğrenildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakan Şahin'in talimatından sonra konuya ilişkin soruşturmayı başlatarak Sezai Şahin ile Mehmet Solak'ı gözaltına aldı.

Yapılan soruşturmanın ardından Şahin ve Solak, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şahin ile Solak, "ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak-vermekle" suçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber