1.Ordu Komutanı Tuncel, 'Çağlayan'da EMASYA tatbikatı'nı yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1.Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Emniyet Asayiş Yardımlaşma Birliği'nin (EMASYA) Çağlayan Meydanı'nda tatbikat yapacağı yönündeki haberleri yalanladı. Tuncel, toplumsal olaylarda ancak valilerin talepleri doğrultusunda müdahalede bulunacaklarını kaydetti.

Beraberinde 15. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emin Cihangir Akşit, 1. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ile Sakarya Valisi Nuri Okutan'a nezaket ziyaretinde bulunan 1.Ordu Komutanı Fethi Tuncel, törenle karşılandı. Tuncel, Vali Okutan ile görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını geri çevirmedi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan EMASYA'nın Çağlayan Meydanı'nda tatbikat yapacağına dair haberle ilgili soruya, Tuncel, bunun nerden çıktığını bilmediklerini vurguladı. Tuncel, "Böyle bir şeyden bilgimiz yok. Bu haberin nerden çıktığını bilmiyoruz. Kesinlikle böyle bir şey yok." diyerek haberi kesin dille yalanladı.

Bir basın mensubunun 'Valilik talebi olmaksızın EMASYA'nın gerekli gördüğünde olaylara kendiliğinden müdahale eder mi?' şeklindeki sorusuna ise Tuncel şu yanıtı verdi: "1997 yılında yapılan protokolde, böyle bir şeyin olmadığını bu gün tekrar ifade ediyoruz. Bunu sayın vali de iyi bilir. Böyle bir şey olamaz. Vilayetin her şeyinden vali sorumludur. Asayiş olaylarından da. Biz ancak kuvvet talep edildiğinde bunu karşılarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber