Kazandığı tazminatla okul yaptıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zümrüt tazminatıyla okul yaptırıyor

Konya'daki Zümrüt Apartmanı faciasında 3 yakınını kaybeden Ali Emiroğlu, Selçuklu Belediyesinden kazandığı 110 bin YTL tazminatı, okul yapmak için kullanacak.

Emiroğlu, yaptığı açıklamada, 2 Ocak 2004'te Konya'da meydana gelen, 92 kişinin ölümü ve 30 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Zümrüt Apartmanı faciasında, oğlu Tahsin, gelini Özlem ve torunu Bengisu Emiroğlu'nu (9) kaybettiğini anlattı.

Bu olayın, binanın yıkılmasında sorumluluğu bulunanların yanına kar kalmaması için bir avukat aracılığıyla Konya Bölge İdare Mahkemesine tazminat davası açtıklarını anlatan Emiroğlu, davanın yaz aylarında lehlerine sonuçlandığını, ancak tazminata mahkum edilen Selçuklu Belediyesinin bu parayı önce ödemek istemediğini ve kararı Danıştaya götürdüğünü belirtti.

Ancak daha sonra Selçuklu Belediyesinin kararından vazgeçerek, Danıştay henüz kararını açıklamadan tazminatı ödeyeceğini avukatlarına bildirip, kısa süre önce de 110 bin YTL değerindeki tazminatın ödendiğini açıklayan Emiroğlu, şunları kaydetti:

?Avukat parayı teslim aldı. Bu 110 bin YTL'nin tamamını yaptıracağımız okula harcayacağız. Okul yaptırmak için Milli Eğitim İl Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Konu İl Genel Meclisine de intikal ettirildi. Bize Çayırbağı semtinde okul ihtiyacı olduğunu, okulun buraya yapılabileceğini söylediler. Bir müteahhitle de inşaat konusunda anlaştık. Sözleşme hazırlandığında bizi çağıracaklar, gidip imza atacağız ve okul inşaatı Milli Eğitim denetiminde başlayacak.? Kendisinin emekli tarih öğretmeni olduğunu vurgulayan Emiroğlu, şöyle devam etti:

?Babadan kalma bir evimiz var ve bir de devletin verdiği emekli maaşı var. Onunla idare ediyoruz. Bu para da ölen çocuklarımdan geldi. Maddi durumum bağış yapacak düzeyde olmasa da bu ölen oğlum, gelinim ve torunumun parasıydı. Manevi olarak, onların parasını alamazdım. Bu parayı bir hayır işinde kullanmak istedik. Önce cami yaptırmayı düşündük ancak 'Her yerde cami var fakat cemaat yok' diye düşünüp, okul yaptırmaya karar verdim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber