18 vakıf ve 175 dernek yeniden açıldı

OHAL kapsamında yayımlanan 677 sayılı KHK ile hakkında işlem yapılan 550 dernekten 375'i kapatıldı. 175 dernek ve 18 vakfın ise faaliyetlerine devam etmesine karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
18 vakıf ve 175 dernek yeniden açıldı

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hakkında işlem yapılan 550 dernekten 375'i kapatıldı. 175 dernek ve 18 vakfın ise faaliyetlerine devam etmesine karar verildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 677 sayılı KHK'da, milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan dernek ve vakıflara ilişkin kararlar da yer aldı.

Daha önce yayımlanan KHK'lar ile kapatılan, Ankara Hamiyet ve İrfan Vakfı, Dilovası Sanayicileri Vakfı, Dünya Eğitim Vakfı, Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı, Gediz Eğitim ve Kültür Vakfı, Güvenilir Gıdalar Vakfı, Iğdır Kültür Eğitim Çevre ve Sağlık Vakfı, Isparta Hayırlar Eğitim Sağlık Kültür ve Yardım Vakfı, Kafkas İlim ve Eğitim Vakfı, Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı, Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfı, Mardin Hidayet İlim ve Kültür Vakfı, Mersin Sağlık Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı, Okyanus Eğitim Vakfı, Serhat Kültür Eğitim Vakfı, Simav Fatih Vakfı, Türkiye Çin Dostluk Vakfı yeninden açıldı.

677 sayılı KHK ile OHAL kapsamında daha önce hakkında kapatma işlemi yapılan 175 derneğin faaliyetlerine devam etmesine karar verildi. Yeniden açılan dernekler arasında Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği, Türk Romen Dostluk Derneği, Mobbing İle Mücadele Derneği, Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu da bulunuyor.

Hakkında işlem yapılan 550 dernekten 375'i ise kapatıldı.

Mümin Altaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber