'15 Temmuz'u, destanını müfredatlarımıza koyacağız'

Yılmaz, ''Önümüzdeki dönemde biz 15 Temmuz'u, milli irade destanını müfredatlarımıza koyacağız. Hem devlet hem özel okullarda hem de üniversitelerde''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2016 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'15 Temmuz'u, destanını müfredatlarımıza koyacağız'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Önümüzdeki dönemde biz 15 Temmuz'u, milli irade destanını müfredatlarımıza koyacağız. Hem devlet hem özel okullarda hem de üniversitelerde. İnşallah bu milli irade destanını nesilden nesile aktaracağız ki bir daha bu aziz millet uçurumun kenarına gelmesin veya bu millet üzerine hiç kimse plan kurmayı akıllarından dahi geçirmesin'' dedi.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde Sınav Koleji'nin Özlüce, Kestel ve Mustafakemalpaşa kampüslerinin toplu açılış törenine katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türk insanına kim hizmet etmek istiyorsa onun önündeki tüm engelleri kaldırmaya, tüm yollarını açmaya hazır olduğunu söyledi.

Yılmaz, milletine hizmet etmek isteyen insanlarla hedeflerinin bir olduğunu vurgulayarak, ''Ne istiyoruz? 21. yüzyılda Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak. Bunu da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.'' diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kendisine ulaştırılan bir şiiri okuyan Yılmaz, Rasim Özdenören'in ''Gül yetiştiren adam'' kitabından da esinlenerek öğretmenleri ''gül yetiştiren adam'' olarak gördüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber