Okulun öğrencilere temizletilmesine tepki

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Ocak 2007 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri bugün bez, süpürge ve su ile okulu temizledi

Kız ve erkek öğrencilerin, tehlikeyi göze alıp 2 katlı okulda cam, kapı ve yerleri temizlemesi görenlerin tepkisini çekti. Temizlik sırasında okul müdürü Dinçer Ateş'in elinde çay bardağı ile öğrencilere talimat vermesi ise dikkat çekti.

Samsun İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin okulda temizlik yapması görenleri şaşkına çevirdi. 2005 yılında `Eğitime yüzde 100 destek' projesi kapsamında işadamı İbrahim Tanrıverdi tarafından 1 milyon 300 bin YTL keşif bedeli ile restore edilen lisede yaklaşık 20 öğrencinin ellerine temizlik eldiveni takarak 2 katlı okulu baştan aşağı temizlemeleri caddeden geçenlerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler, "Okulu temizlememizi müdür istedi" derken, Okul Müdürü Dinçer Ateş, "Bizim okul meclisi başkanlığımız var. Başkana `öğrenciler neden bu kadar okulu pisletiyor' diye sorduk. Meclis de kendi arasında toplanmış ve okulu bir gün hep beraber temizleme kararı almış. Böylece öğrencilerin daha az kirletecekleri düşünülmüş. Bu tamamen öğrencilerin kendi kararıdır. Biz de izin verdik" diye konuştu.

Hazırlık sınıfları olmak üzere 5 yıl eğitim veren Sosyal Bilimler Lisesi'nde normal müfredatın yanı sıra diksiyon, girişimcilik, iletişim, bilgi kuramı, proje hazırlama, işletme, ekonomi, çağdaş Türk ve dünya tarihi, Osmanlıca ve sosyal etkinlik gibi dersler de veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber