22/01/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İtalya Başbakanı Prodi, Türkiye'ye geliyor...

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Romano Prodi'yi Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak.

- İki başbakanın görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Konuk Başbakan ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Prodi ve beraberindeki heyeti, kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, Prodi onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

2- Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili gelişmeler izleniyor.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II'ye, Hrant Dink'in öldürülmesi nedeniyle taziye ziyaretinde bulunacak.

- Arınç, daha sonra Dink'in ailesini ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da Eximbank'ın 2006 yılı değerlendirmesi ve 2007 yılı hedefleriyle ilgili basın toplantısı yapacak.

5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Hamad Al Manaa ile bir araya gelecek.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bilecik'te, Sanayici ve İşadamları Derneği hizmet binasının açılışını yapacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bursa Çınarcık Barajında incelemelerde bulunacak; Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) "Türkiye'nin Enerji Stratejileri" konulu toplantıya katılacak.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakanlığını ilgilendiren hukuk alanındaki düzenlemelere ilişkin Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

9- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'u kabul edecek.

10- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu toplantıları Strasbourg'da başlıyor.

- Fener Rum Patriği Bartholomeos, Genel Kurul'da bir konuşma yapacak.

11- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES), Ankara'da düzenlediği "2007 Ekonomik ve Sosyal Açılımlar" konulu toplantısında konuşacak.

12- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "Kayıtdışı Ekonomi ve Sürdürülebilir Büyüme: AB Yolunda Değerlendirme ve Çözüm Önerileri" başlıklı raporunu İstanbul'da açıklayacak.

13- OECD Yolsuzlukla Mücadele Bölüm Başkanı Patrick Moulette, yolsuzlukla mücadele konusundaki çalışmalar ile uluslararası ticarette rüşveti önlemek amacıyla imzalanan "Anti-Bribery Convention" sözleşmesi hakkında İstanbul'da bir konferans verecek.

14- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından ortaklaşa yürütülen "Yerel Kalkınma İçin Akademisyenler Platformu"nun ikinci toplantısı, Kütahya'da başlayacak.

15- Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, "Sapanca Gölü'nün Öncelikli Kirlilik Kaynaklarına Özgü Kontrol Teknolojilerinin Araştırılıp Geliştirilerek, Göl Havzası İçin Uyarlanması"na yönelik projenin protokolü Büyükşehir Belediyesinde imzalanacak.

16- İzmir'de 17 aylık N.N.B'nin tecavüz ve işkence davasında üçü tutuklu, biri tutuksuz olarak yargılanan dört sanık, 11. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

17- Büyüklerde büyük kaçak...

- Yıllık nakit, çek, senet, EFT ve havale toplamı 500 bin YTL'nin üzerinde olan kişi ve kuruluşların büyüteç altına alındığı denetimlerde 2005'de 611, 2006'da ise 563 kişi incelendi.

- Toplam 4708 raporun düzenlendiği bu denetimlerde, 18 milyar YTL'lik beyana karşılık 5 milyar 450 milyon YTL'nin devletten kaçırıldığı saptandı.

- Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural:

- "Finans kesimi incelemelerimiz sürecek."

18- HALKBANK'ta önce "halka arz' önerisi...

- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) İkinci Başkanı Turan Erol:

- "(HALKBANK'ın halka arzı için) piyasa derinliği var. İyi bir fiyattan halka arz edilirse, vatandaş bunun hisselerini alabilir."

- "Öncelikle halka açılma, ardından satış, değer açısından daha mantıklı olabilir."

19- Meyve çiftçisine "don" koruması...

- Meyve ağaçları, "don"a karşı, 2007 yılı için devlet destekli tarım sigortası kapsamına alındı.

- Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora:

- "Sigortadan yararlanmak isteyen çiftçilerin, şubat sonuna kadar poliçe satın almaları gerekiyor."

20- 'Zeus'un kutsal yeri', dünyaya açılıyor...

- Antik dönemde Dioshieron (Zeus'un kutsal yeri), Orta Çağ'da (İsa'nın şehri) olarak kutsal anlam yüklenen, Osmanlı sonrasında Müslümanların din ve bilim merkezlerinden olan Birgi'nin, 2007'de uluslararası alana çıkması bekleniyor.

- İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı, doğal koruma alanı içindeki beldede, 2006'da önemli restorasyon çalışmalarının da tamamlanmasının ardından UNESCO'nun dünya mirası listesine girmesi için girişim başlatıldı.

- Birgi Belediye Başkanı Şener:

-"2007, Birgi yılı olacak"

21- Kızamığa karşı dünya çapında mücadelede büyük başarı...

- Dünya Sağlık Örgütü'nün (DTÖ) başlattığı kampanya ile dünya genelinde kızamıktan ölenlerin sayısı 6 yılda, yüzde 60 azaldı.

- DTÖ Genel Sekreteri Chan:

- "Projenin başarısı, kamu sağlığı alanında kazanılmış en büyük zaferlerden biridir"

22- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final maçlarının kuraları, İstanbul'da çekilecek.

23- Hentbol Federasyonu tarafından, şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan anısına düzenlenen hentbol turnuvası, Ankara'da başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber