İ.Ü. Rektörü Parlak: Gençleri kavga ortamına çekmek isteyenler var

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bazı grupların üniversiteyi karıştırmaya çalıştığını söyledi.

Bütün rektörlerin dikkatli olmasını isteyen Parlak, "Çünkü gençleri yine kavga içine çekmeye çalışanlar var. Belli takımlar, düğmeye basarak olay yaratmaya, öğrenci eylemlerini örgütlemeye çalışıyor. Eli kanlı örgüt üniversitelere el atıyor." dedi. Mesut Parlak, Sabah gazetesinde yayınlanan röportajında üniversitede aldıkları tedbirleri de anlattı. Okulun her yerine kamera koyduklarını belirten rektör, 'özgürlükler kısıtlanıyor' eleştirisine karşı çıktı: "Bu kapının önünde kibrit çakılsa tüm Türkiye'yi kaplar. Kameralar, yavrularımızı korumak için. Eskiden zoom yapan sistem yoktu, şimdi hepsinde var. Yakınlaştıran kameralar net olarak tespit ediyor. Nefes alışverişinizi bile kaydediyor."

Mesut Parlak, yasadışı terör örgütlerinin öğrencilerin sınava girmesini ve derslere devam etmesini engellemeye çalıştığını kaydederek, "Bazı kesimler İÜ'de eskisi gibi olaylar olmamasından son derece rahatsız. Bu nedenle önce öğrencilere el atıyorlar. İmralı'dakine af isteği, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ülkeyi karıştırma taktiği. Bütün bunlar etkili tabii." dedi. Kız öğrencilerin başörtüsü takmasına karşı olduğunu belirten Parlak, üniversitedeki muhafazakâr öğretim üyelerini çok iyi bildiğini de söyledi. Parlak, "Bana ne, ne olduğundan? Ayrım yapılır mı insanlar arasında? Benim ilgilendiğim, oturdukları koltuğu siyasi ideoloji için kullanıp kullanmadıkları. O zaman devreye gireriz. 24 saatte gereğini yaparız. Yoksa adam amcasının cenaze namazını kılıyor diye insanları fişleyeceksek, bu ülkede çok tartışılacak iş var demektir. Böyle bir şey ortalığı çok gerer." diye konuştu. İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeleri hakkında 41 soruşturma açılmasını "Bilim açısından gelişmemiş insanların işi." olarak yorumlayan Rektör, YÖK'ü de 'isimsiz ihbarları ciddiye almakla' eleştirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber