Cumadan itibaren yağış geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağışlı sistemin, 26 Ocak cuma gününden itibaren batı bölgelerinden başlayarak Türkiye'yi etkisi altına alacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcakların Ocak ayı mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirttiler. Yetkililer, bu durumun 27 Ocak'a kadar sürmesinin tahmin edildiğini, ancak bu tarihten sonra sıcaklıkların mevsim normalleri düzeyine ineceğini bildirdiler.

Yağışlı sistemin, Cuma gününden itibaren batı bölgelerinden başlayarak Türkiye'yi etkisi altına almasının beklendiğini ifade eden yetkililer, yağışların yağmur şeklinde görüleceğini kaydettiler.

Yetkililer, Cuma günü Trakya bölgesinde yağmur, Cumartesi günü Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yağmur, Pazar günü ise soğumanın etkisiyle Doğu Anadolu ile iç bölgelerde kar yağışı olacağını tahmin ettiklerini söylediler.


Yurdun batı ve kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sis, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; güney ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bugün özellikle iç bölgelerde, Marmara'da ve Doğu Anadolu'da sis bekleniyor. Ege ve Akdeniz kıyıları az bulutlu olacak. Gece ve sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı yarın yurdun iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

YAĞMURA HASRET

İstanbul'da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da cuma gününe kadar yağış beklenmediği ifade edilerek, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Havanın az bulutlu ve açık, rüzgarın lodostan orta, zaman zaman kuvvetli eseceği belirtilen açıklamada, hava sıcaklıklarının, cuma gününden itibaren yağışla birlikte hissedilebilir derecede azalarak mevsim normallerine ineceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber