23 Ocak 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 OCAK 2007 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.00'de Polonya Cumhurbaşkanı lech Kacynskı resmi törenle karşılayacak, saat 11.10'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile konuk Cumhurbaşkanı başbaşa görüşecek, saat 11.30'da heyetlerarası görüşmelere geçilecek, saat 12.15'te basın açıklaması yapılacak. Sezer, saat 14.30'da TBMM Başkanı Bülent Arınç ile KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Fatma Ekenoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 20.00'de Polonya Cumhurbaşkanı ve eşi onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Hrant Dink'in cenaze töreni

- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, gazetesinin önünde ve Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenecek törenlerin ardından Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Polonya Cumhurbaşkanı Ankara'da

- Polonya Cumhurbaşkanı lech Kacynskı, saat 13.00'te Polonya Büyükelçiliği'nde, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, piyanistler İdil Biret ve Gülsin Onay, yazar ve bilim adamı İrfan Ünver Nasrattinoğlu ile İstanbul'daki Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Seracettin Şahin'e madalya sunacak. Kaczynski, saat 16.00'da Avrasya Stratejik Araştırmaları Merkezinde 'Uluslararası Siyasette Dayanışma Kavramı' konulu konferans verecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Plonya Cumhurbaşkanı Lecy Kazynski için Çankaya Köşkü'ndeki karşılama törenine katılacak. Polonya Cumhurbaşkanı Lecy Kazynski, saat 15.30'da TBMM Başkanı Arınç'ı TBMM'de ziyaret edecek.

Arınç, saat 12.30'da KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu ile ortak basın açıklaması yapacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Romano Prodi ile birlikte saat 10.00'da düzenlenecek törenle Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara şeridini ulaşıma açacak. Erdoğan, saat 12.45'te İstanbul'da 'Türkiye ve İtalya Stratejik Ekonomi İttifakı' konulu konferansa katılacak, saat 16.00'da Suudi Arabistan Krallığı Dışişleri Bakanı Prens Saud Al- Faisal'ı kabul edecek, saat 19.00'da TBMM Genel Kurulu'na katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak. Genel Kurul'da saat 19.00'da Irak konusunda kapalı oturum yapılacak.

- Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan basın toplantısı yapacak.

- CHP ğrubu saat 13.00'te toplanacak.

- TBMM Adalet Komisyonu toplanacak.

Bakanların programı

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 14.00'te FONEM İşitme Konuşma Bozuklukları Özel Eğitim Merkezi'nin açılışına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından, saat 10.00'da Tarım Sigortası Uygulamaları ve Fındıkta Don Sigortası konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Barosu tarafından, saat 14.30'da AOÇ ile ilgili panel düzenlenecek.

- ATO tarafından, saat 14.00'te 'Bağımsızlıkların 15. Yılında Türk Cumhuriyetleri' konulu panel düzenlenecek.

- DİSK, KESK ve TMMOB tarafından Hrant Dink anısına, saat 17.00'de tören düzenlenecek.

- KA-DER Ankara tarafından, saat 16.00'da panel düzenlenecek.

- Yurtsever Cephe tarafından, saat 17.30'da 'ABD'den Korkmuyoruz' başlıklı imza kampanyası düzenlenecek.

- Hacettepe Üniversitesi tarafından, saat 17.30'da heykel güzel sanatlar sergisi düzenlenecek.

- Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır başkanlığında, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) temsilcileriyle saat 14.00'te Urartu Oteli'nde bir toplantı yapılacak.

- Demet Akalın Uludağ'da sahne alacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- İstanbul Sanayi Odası'nın, KOSGEB ve Türk Patent Enstitüsü ile işbirliği protokolü saat 11.00'de, İSO Odakule Salonu'nda, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, İSO Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük, KOSGEB Başkan Vekili Bayram Mecit ve TPE Başkanş Doç. Dr. Yusuf Balcı'nın katılımlarıyla imzalanacak.

- Türk tekstilinin en büyük zirvesi olarak nitelenen Tekstil Şurası, sektörün tüm taraflarının katılımı ile 23-24 Ocak tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek. Toplantının birinci günü saat 10.00'da, ikinci günü ise saat 09.30 İTO'da başlayacak. Toplantıya, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, TOBB Başkanş Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun katılacak.

- Yatırım Megatürk A.Ş., saat 09.30'da Swissotel-Zürich salonunda Ankara'da inşaatı devam etmekte olan KENTPARK Alışveriş Merkezi projesini tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya, Alkaş Danışmanlık Genel Müdürü Avi Alkaş ile Megatürk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ayrancıoğlu katılacak.

- Turkcell Genel Müdürü Süreyya Civil, saat 10.00'da Tepebaşı'ndaki Turkcell Genel Müdürlüğü binasında basınla sohbet toplantısı yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Azeri ve Ermeni Dışişleri Bakanları buluşuyor

- Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Ermenistan Dışişleri

Bakanı Vartan Oskanyan, Moskova'da görüşecek.

Irak'ta patlamalar

- Irak'ta meydana gelen patlamalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

SPOR GÜNDEMİ

- 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, özel maçta Fransa ile Antalya'da, saat 13.30'da karşı karşıya gelecek.

- FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. tur K Grubu'nda Türk Telekom, gruptaki üçüncü maçında Rusya'nın Lokomotiv Rostov takımıyla deplasmanda, saat 18.30'da karşılaşacak.

- Türkiye Üniversite Sporları Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kocasert, saat 14.00'te 2011 Erzurum Üniversite Kış Olimpiyatları ilgili Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber