Fotoğraftan sürgün

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Akşık, Aile Hekimliği uygulamasını protesto için düzenledikleri eyleme katılıp, çekilen fotoğraf karelerine giren 32 hekimden 11'inin cezalandırılarak sürgün edildiğini öne sürdü

2006 yılı başında pilot bölge seçilen Denizli'de Aile Hekimliği, 25 Aralık'ta başladı. Sağlık Müdürlüğü, 25 Kasım 2006'da EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi'nde hekim atamalarını yaptı. O gün Denizli Tabip Odası üyeleri ve Aile Hekimliği uygulamasını kabul etmeyen doktorlar pankart açıp protesto gösterisi düzenledi. Salonda kuralar çekilirken protestocu doktorlar dışarıda eylem yaptı ve bu eylemin haberi yerel gazete ve televizyonlarda yayınlandı. Protestoyu anlatan toplu fotoğrafta yer alan 11 doktor, yüksek hizmet puanları, eş durumu ve çocuklarının öğrenim durumu gibi mazeretlerine rağmen, iddiaya göre Denizli'nin en uzak ilçe, kasaba ve köylerine sürgün edildi.

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR

19605 hizmet puanlı Dr. İsmail Kurşunluoğlu, 60 kilometre uzaklıktaki Kızılcabölük'e, 17168 puanlı Dr. Emine Berna Turgut, önce 60 kilometre uzaklıktaki Çal'a, ardından 80 kilometre uzaklıktaki Yahşiler'e, 25330 puanlı Dr. Azime Bilgiç 40 kilometre uzaklıktaki Babadağ'a, 14808 puanlı Dr. Belma Gürsoy önce 75 kilometre uzaklıktaki Çağırgan'a, ardından 80 kilometre uzaklıktaki Dedebağ'a atandı.

Hizmet puanı 8466 olan Dr. İbrahim Gürsoy Kocabaş'tan, 115 kilometre uzaklıktaki Güney'e, 14299 puanlı Dr. Zühal Güleç Önce 120 kilometre uzaklıktaki Gürpınar'a, sonra da 75 kilometre mesafedeki Güney'e tayin edildi. 14574 puanlı Dr. Berna Örsel önce 10 kilometre uzaklıktaki Eskihisar'a, ardından 100 kilometre uzaklıktaki Beyağaç'a, 18747 puanlı Dr. Sare Tolunay Emrecik önce 30 kilometre mesafedeki Akköy, ardından 120 kilometre mesafedeki Irgıllı'ya atandı. 15202 puana sahip Dr. Sevgi Çatalok önce 55 kilometre uzaklıkta Nikfer'e, sonra 74 kilometre uzaklıktaki Acıpayam Yumrutaş'a, 16507 puanlı Dr. Özlem Kabalı 60 kilometre mesafedeki Çal'a, sonra da 125 kilometredeki Gümüşsu'ya gönderildi. 26105 puanlı Dr. Ersin Çağırgan 55 kilometre mesafedeki Gözler'e tayin edildi. Denizli'nin en ücra bölgelerine aile hekimi veya toplum sağlığı hekimi olarak atanan doktorların büyük bölümünün İdare Mahkemesi'ne dava açmaya hazırlandığı belirtildi.

`MAĞDUR EDİLEN DOKTOR SAYISI 70'İN ÜZERİNDE'

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Akşık, protesto fotoğrafında yer alan 11 hekimin sürgün edilerek cezalandırıldığını savunarak şunları söyledi:

"Kendisini aile hekimi olarak atayan İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın `Aile hekimi olmayacaksın, müdür kalacaksın' talimatına rağmen, atama yerini boşaltmadı. Oysa bu kadroya yeni bir ismin atanması gerekiyordu. İl Sağlık Müdürlüğü yönetimi, aile hekimliğini protesto eden ve eleştiren hekimlerin peşine düştü. Gazetelerde yayımlanan fotoğrafta yer alan hekimlerden 11'i hakkında cezalar ve sürgünler devreye sokuldu. Hekimlerimizden bazıları bulundukları ve görev yaptıkları yerlerden 120 kilometre uzaktaki sağlık ocaklarına sürüldü. Protesto fotoğrafına bakıp hekimlerimizi cezalandırdılar. Denizli'de aile hekimliğine karşı çıktı diye mağdur edilen doktor sayısı 70'in üzerinde. Bizim tartıştığımız sistem ve uygulamanın sakıncaları. Ancak Denizli'deki yöneticiler kendi çıkarları ve iyilikleri için sistemi kullanmaya çalışıyor."

Akşık, kendisi hakkında da aile hekimliği ile ilgili verdiği 10 ayrı demeç nedeniyle soruşturma açıldığını belirtti.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş ise 25 Aralık'ta uygulanmaya başlanan aile hekimliği uygulamasında doğal sıkıntılar yaşandığını, ancak sistemin kısa sürede oturacağını söyledi. Kimseyi sürgüne göndermediklerini söyleyen Taş, "En adil atamaları sistemli bir şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber