Hakkari emniyetinde okul masası kurulacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, okullarda olası şiddet olaylarının ve öğrencilerin uyuşturucu batağına sürüklenmesinin önüne geçmek için emniyet ve jandarma birimlerinde okul masaları kuracaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına yönelik düzenlenen takdirname belgesi ödül töreninde konuyla ilgili açıklama yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, bireyi topluma ve ailesine yararlı olarak yetiştirmenin çok büyük önem arz ettiğini belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu, "Şiddete ve diğer olgulara karşı çocuklarımızın korunmasına dönük olarak yapılması gereken çok şey var. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü çok detaylı bir araştırma yapmış ve 135 tane çocuğumuzu tehdit eden olgu tespit etmişler. Biz daha önceki süreçlerde gerek katıldığımız toplantılarla gerekse de özel yaptığımız çalışmalarda gördük ki, öğretmeniyle, idarecisiyle, milli eğitim yöneticisiyle bir arada olursa kesinlikle okulda her hangi bir problem çıkmaz. Ben özellikle okul müdürlerimiz ve yardımcılarından okullarına sahip çıkmalarını istiyorum. Dışarıdan hiçbir olgunun okulu etkilemesine ve tesir altına almasına kesinlikle izin vermeyin. Bunu en iyi takip edecek olan sizlersiniz. Eğer güçünüzün yetmediği bir durumda söz konusu ise biz sizlere bir kağıt inceliği kadar mesafede bulunuyoruz. İletişimi gerek 155 ve156 telefonlarından emniyetimiz ve jandarmamızla gerekse de İl Milli Eğitim Müdürmüzle kurarak mutlaka bir şekilde başarmamız gerekiyor" dedi.

Hakkari'de yeni bir oluşum olarak emniyet ve jandarmada okul masaları kuracaklarını da belirten Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, okul idarecileri ve öğrencilerin bu okul masalarına ve telefonlarına ulaşabileceklerini belirtti. Artık iletişimin rahatlıkla sağlanabildiğini ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Çocuklarımızın her birinde cep telefonu var. Bu telefon numaralarına mutlaka idarecilerimiz ve çocuklarımız ulaşacak. Bunun Türkiye'de bir uygulaması var mı bilmiyorum. Ancak okul polis uygulaması var. Biz burada okul masası kuracağız. Bütün amacımız çocuklarımızın herhangi aşırı bir cereyanın, şiddet, uyuşturucu bataklığına sürüklenmesinin önüne geçmektir. Bireyi topluma ve ailesine yararlı olarak yetiştirmek çok büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber