Başbakan ve Rektörler 4 saat görüştü

Haber Giriş : 01 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış ve rektörleri kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen ve 4 saat süren görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de katıldı.

Prof. Dr. Alkış başkanlığındaki heyette, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncalp Özgen ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Komsuoğlu yer aldı.

Yüksek Öğretim Yasa Taslağı'nın ele alındığı toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. ÜAK Başkanı Prof. Dr. Alkış, çıkışta bir gazetecinin "İlerleme kaydedildi mi?'' şeklindeki sorusu üzerine, "Hiçbir şekilde 'İlerleme kaydedildi' diyemeyiz'' karşılığını verdi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Aras da, "Taslak için tekrar masaya oturulacak mı?'' sorusu üzerine, şu an için bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti. Toplantıda taslağa ilişkin kaygılarını dile getirdiklerini kaydeden Aras, görüşmenin uzun sürdüğüne işaret edilmesi üzerine, "Kaygılarımız çok" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber