Sağlık Bakanlığı'ndan 'Fotoğrafa bakıp sürgün ettiler' haberine yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan "Fotoğrafa bakıp sürgün ettiler" başlıklı haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberdeki ifadelerin, tamamen asılsız, maksatlı ve kamuoyunu yanıltıcı özellikler taşıdığı belirtilerek, iddiaların hiçbirinin doğru olmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aile hekimliği projesi vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimini kolaylaştıran önemli bir uygulamadır. Vatandaşlarımız bu uygulamadan son derece memnundur. Pilot uygulaması tamamlanan Düzce ilinden sonra Denizli ilimizde de aile hekimliği uygulaması hayata geçirilmiş ve bu sebeple geciktirilmeden hekimlerimizin ve yardımcı sağlık personelinin görevlendirmeleri yapılmıştır. Mart- Ekim 2006 tarihleri arasında düzenlenen Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimleri'nde Denizli İlimizdeki bütün hekimlere Aile Hekimliği Pilot Uygulaması konusunda kanun, yönetmelik ve üzlük hakları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Yerleştirmeler sonucunda aile hekimliği bölgelerinde boş kalacak olan yerlere hizmet puanı esasına göre görevlendirme yapılacağı belirtilmiştir. 25.11.2006 tarihinde ise, bütün hekimlerimizin hizmet puanı ve eş durumu göz önüne alınarak 6 aylık geçici görevlendirmeleri yapılmıştır. Aynı tarihte Denizli Tabip Odası tarafından aile hekimliği sistemine karşı düzenlenen gösteride yer alan hiçbir meslektaşımıza, haberde belirtildiği gibi hukuk dışı, usulsüzce, haksızca ve sürgün niteliğinde görevlendirme yapılmamıştır".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber