İMKB'de grev için son raund

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarın Tez-Koop-İş son kez İMKB ile masaya oturacak. Anlaşma sağlanamazsa grev için düğmeye basılacak. Özben, "Yüzümüze sizi destekliyoruz diyen Birsen, arkamızdan dava açıyor" dedi.

Borsa yönetimi ile Türkiye Ticaret Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş), arasında sürdürülen toplu iş sözleşme krizi büyüyor. 15 Ocak'ta İMKB yönetimiyle masaya oturan Tez-Koop-İş yöneticileri görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanınca 26 Ocak'ta (yarın) yeniden masaya oturma kararı aldı. İMKB yönetimi son görüşmede de teklifini sunmazsa uyuşmazlık görüşmeleri başlayacak. Ardından Tez-Koop-İş'in grev kararı alması bekleniyor. Konuyla ilgili Takvim'e konuşan Tez-Koop-İş Başkanı Sadık Özben, "15 Aralık'ta yaptığımız görüşmelerde borsa yönetimi teklif vermek için süre istedi. 15 Ocak'ta görüşmeler yapıldı, ancak borsa teklifini sunmadı" dedi.

Borsa dava açtı

Bu görüşmelerin hemen ardından İMKB yönetiminin toplu iş sözleşmelerinin grev kapsamı dışında olduğu yönünde dava açtığını belirten Özben, İMKB yönetiminin sergilediği bu tutuma anlam veremediğini belirten Başkan Özben, şöyle konuştu: "Tasarruf genelgesinden sonra İMKB Başkanı Osman Birsen, sendikaya sıcak baktığını ve bu girişimden memnun olduğunu söylemişti. Yetki aldıktan sonra çoğunluğa itiraz ederek dava açıldı, şimdi de görüşmelerin hemen ardından 'İMKB çalışanları grev kapsamı dışındadır' diye dava açıldı. Bizim grev gibi bir derdimiz yoktur." Osman Birsen'in görüşmelerde, 'niye dava açmadın şeklinde sormasınlar diye yasal hakları kullanıyoruz' dediğini dile getiren Özben, "Haklarımızı alamazsak ve ortak bir noktada buluşamazsak ara bulucuya gideceğiz. Uyuşmazlık görüşmeleri 20 gün sürecek. Burada da uyuşmazlık yaşanırsa, mecburen grev kararı alacağız çünkü yetkimiz düşüyor" diye konuştu. Anlaşma sağlanması halinde borsa çalışanları geçmişe dönük tüm haklarını alabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber