İsmail Cem: Türkiye en zarif politikacısını kaybetti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan: Değerli siyaset ve devlet adamı İsmail Cem'in vefatından büyük üzüntü duydum. Eski Kültür ve Dışişleri Bakanı olarak ülkesine ve milletine büyük hizmetleri geçin Sayın Cem'in vefatı siyaset dünyası için önemli bir kayıptır.

Cumhurbaşkanı Sezer: Değerli devlet adamı, eski Kültür ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in vefatından büyük üzüntü duydum. İsmail Cem'in hizmetleri ve dış politikaya katkıları her zaman takdirle anılacaktır.

TBMM Başkanı Arınç: Türkiye, önemli bir insanını kaybetmiştir. İnanıyorum ki ülkemizin siyasi yaşamında saygın bir yeri olan İsmail Cem'in adı, milletimizin hafızasından silinmeyecektir. Merhum Cem'e Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Prof. Dr. Erdal İnönü: Kendisi sosyal demokrasinin gelişmesi için çok çalıştı. Dünya sorunlarına felsefeci ve sosyal bilimci bakışıyla yeni perspektifler getirirdi. Fikirlerini cesurca savunan bir politikacıydı.

CHP lideri Baykal: Seçkin bir siyaset adamı ve aydınlık düşünceli, fedakar, güvenilir bir dost olarak hem yaşamımda, hem de partimizin yaşamında daima özel bir yere sahip olmuştur ve hep sahip olacaktır.

Anavatan Partisi lideri Mumcu: Cem'in vefatı, Türkiye için büyük bir kayıp olmuştur. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

DSP lideri Zeki Sezer: Diyalog ve uzlaşıdan yana tavrı çok önemliydi. Türk milleti bir sevgili evladını yitirdi, biz çok değerli bir arkadaşımızı, dostumuzu yitirdik.

Hikmet Çetin: Büyük bir dostumuzu, arkadaşımızı kaybettik. Ulus olarak da önemli bir devlet adamı, siyasetçi ve yazarımızı hem de çok verimli bir çağında yitirdik.

Murat Başesgioğlu: Yapmış olduğu Dışişleri Bakanlığı çok kritik bir dönemde olmasına rağmen devletimizin hak hukuku açısından çok dirayetli bir bakanlık sergilemiştir.

Altan Öymen: Üslubunu hiç unutmamak lazım. Fevkalade efendi, olmadık laflar söylemeyen, nazik, zarif bir insandı. Ne yaptıysa bu üslup içinde yaptı. Hepsini şimdi büyük bir üzüntüyle anıyorum. Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti.

Tansu Çiller: Kendisiyle özellikle AB sürecinde yakınlaşmamız oldu. Kendisinin çabalarını takdirle izledim. Bir büyük kayıp, hem siyaset adına, hem de ülke adına. Milletimizin başı sağolsun.

Hüsamettin Özkan: Aynı kabinede ve siyasi partilerde birlikte çalışma şansına ulaştığım, sevgili mesai ve siyasi yol arkadaşım İsmail Cem'in, vefatından büyük üzüntü duydum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber