25 Ocak 2007'nin Önemli Gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 OCAK 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanlığı Eğitim Merkezi Başkanı Büyükelçi Deniz Uzmen başkanlığındaki Aday Meslek Memurlarını kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.00'te, Sermaye Piyasaları Denetleme Kurulu 25. yıldönümü kutlama törenine katılacak, saat 16.30'da KÖYDES ve BELDES projeleri brifingine, saat 18.00'de AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile yemeğe, saat 20.00'de partisinin MYK toplantısına katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ve Atilla Kart, saat 11.00'de basın toplantısı yapacak.

- CHP'li Gökhan Durgun, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Anavatan Partili Hüseyin Güler ve Hüseyin Özcan, saat 12.00'de basın toplantısı yapacak.

- TBMM AB Uyum Komisyonu saat 13.30'da toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 13.00'te, Sermaye Piyasaları Denetleme Kurulu 25. yıldönümü kutlama törenine katılacak.

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Paris'te temaslarını sürdürecek. Gül, daha sonra Brüksel'e geçecek.

- Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 13.00'te, Hizmet-İş Sendikası'nın 28. yıldönümü kutlama etkinliklerine katılacak, saat 15.00'te Slovakya Çalışma, Sosyal İşleri ve Aile Bakanı Viera Tomanova ile Türkiye -Slovakya Sosyal Güvenlik sözleşmesini imzalayacak, saat 17.00'de Hırvatistan Ekonomi, Çalışma ve Girişimcilik Bakanı Branko Vukelic ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Formula yarışları çerçevesinde gençler F3 Avrupa şampiyonasında Avrupa 3.'sü olan F3 pilotu Cemil Çıpayı saat 17.30'da İstanbul Olimpiyatevi'nde kabul edecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.00'da, Hırvatistan Ekonomi Bakanı Branko Vukelic ile beraberindeki heyetle görüşecek, saat 10.00'da ATO Meclis toplantısına, saat 12.30'da TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde düzenlenecek olan toplantıya katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul'da, saat 11.30'da, 'Avrasya İçecek ve Yan Sanayileri Fuarı'nın açılışına, saat 12.30'da, 'Anatolive 2007 1. Avrasya Zeytin, Zeytinyağı ve Prosesleri Fuarı ve Kongresi'ne katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 09.00'da Topkapı Sarayı İnci Avlu'nun restorasyonu sebebiyle düzenlenecek törene, saat 12.15'te, Dedeman Oteli'nde TURAB'ın düzenlenleyeceği yemeğe, 14.30 ile 18.45 saatleri arasında Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri Marmara Konferans Salonu'nda, Deniz Ticaret Odası'nın düzenleyeceği konferansa katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Bulgaristan temaslarını sürdürecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinin üyeleriyle sohbet toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'e taziye ziyaretinde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DTP Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk başkanlığında bir heyet, saat 13.00'te KESK Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.

- LDP Genel Başkanı Cem Toker, 'Baraj Altında Kalması Olası Partilerin Seçimde Güçbirliği' projesi çerçevesinde, saat 12.00'de Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu, saat 14.00'te DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Antalya Falez Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Meclis Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, Hasan Ali Yücel Yatılı Bölge Okulu'nda 24 Aralık 2006 tarihinde meydana gelen 'cinsel istismar' olayını yerinde incelemek üzere Tunceli'ye gelecek.

- ABD Büyülçisi Ross Wilson, saat 14.00'te Amerikan Politikaları üzerine konuşma yapacak.

- Türk Sağlık-Sen tarafından Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'nin sağlığına ve sağlık çalışanlarına yönelik uygulaması ile ilgi, saat 12.30'da basın açıklaması düzenlenecek.

- Petrol-İş Sendikası tarafından Petrol Yasası ile ilgili, saat 13.00'te basın açıklaması yapılacak.

- Devlet Planlama Teşkilatı tarafından, saat 13.00'te, 'Bölgesel Gelişme Alanında Kurumsal ve İdari kapasitesinin Güçlendirilmesi' konulu bir konferans düzenlenecek.

- Eğitim-Bir-Sen tarafından, saat 10.00'da 2006-2007 eğitim öğretim yılının ilk yarısını bitimi dolayısıyla bir basın toplantısı düzenlenecek.

- Eğitim-Sen'in 12. kuruluş yıldönümü kutlamaları, saat 19.30'da başlayacak. Pembe Hayat Dayanışma Derneği, saat 19.00'da oturma eylemi düzenleyecek.

- SES tarafından saat 11.00'de İthal Hekim Yasasıyla İlgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Gazeteci Uğur Mumcu, Şişli Derviş Eroğlu Kültür Merkezi'nde saat 13.00'te düzenlenecek programla anılacak.

- İTO Meclis Malonu'nda 13.00 - 17.00 saatleri arasında "KOBİ'LER ISO 14001 Çevre Yenetim Sistemleri" konulu konferans düzenlenecek.

- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Yeşilköy CNR'de saat 11:00'da Stand'nın açılışını gerçekleştirecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nda saat 11.30'da basın açıklaması yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Türkiye'nin en büyük ve alt yapısı en geniş teknoloji mağazası olan "Bimeks Teknoport" İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde saat 10.00'da açılacak.

- Açılış konuşmalarını Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç ile Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı'nın yapacakları, TÜSİAD 37. olağan Genel Kurulu, saat 09.30'da Swissotel'de toplanacak.

- Avrupa'nın e-Sağlık alanında lider şirketi olan CompuGROUP ile Türkiye'nin lider sağlık bilişimi firması Tepe Teknoloji'nin ortak yatırımı olan "Tepe Uluslararası Sağlık Bilgi Sistemleri A.Ş." firmasının kuruluşu saat 09.30'da Çırağan Palace Şimal C Salonu'nda yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

- ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) Tecrübe Aktarımı Toplantısı BOYDAK Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak'ın katılımı ile saat 1930'da Cevizlibağ ASKON Genel Merkezi'nde yapılacak.

- "2. Avrasya İçecek ve Sanayileri Fuarı saat 11.30'da - İstanbul Fuar Merkezi'nde Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın gerçekleştireceği açılış töreniyle ziyarete açılacak.

- Ak Yatırım 25 - 26 Ocak 2007 tarihlerinde İstanbul'da eş zamanlı olarak "Türkiye 2007 Yatırımcı Konferansı" ile "Türkiye Gayrimenkul Yatırım Zirvesi" düzenleyecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Dünya Ekonomik Formu Davos'ta devam ediyor

- İş ve siyaset dünyasının liderleri, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda biraraya geliyor.

Lübnan'a yardım konferansı Paris'te

- Lübnan'a yardım konusu 35 ülkenin temsilcilerinin katalımı ile Paris'te görüşülmeye devam ediyor.

Dünya'nın ilk yüz nakli operasyonu

- Fransız ve Çinli uzmanlar, dünyanın ilk yüz nakli operasyonu için Fransa'da birararaya geliyor.

Sırbistan'da yapılan genel seçimin ardından

- Sırbistan'da yapılan parlamento seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

İsveç'te öğrenci protestosu

- İsveç'te öğrenciler aşırı sağcı parti Sverigedemokraterna'yı protesto ediyor.

Londra'da olaylı müzayede

- Yunan Kralı 1. George'a ait eşyalar, Atina makamlarının tepkilerine rağmen, İngiltere'de müzayedeye çıkarılıyor.

Chirac-Rice görüşmesi

- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile biraraya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ

- ULEB Erkekler Avrupa Ligi C Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, 13. hafta maçında İtalya'nın Eldo Basket Napoli takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, saat 20.15'te karşı karşıya gelecek.

- 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, özel maçta Fransa ile Antalya'da, saat 13.30'da karşılaşacak.

- Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, yeni transferleri Nikki Teasley, Nihan Anaz ve Burcu Atalay ile Mecidiyeköy'deki kulüp binasında, saat 13.30'da düzenlenecek törenle sözleşme imzalayacak.

- Kulüpler Birliği, İstanbul Radisson SAS Otel'de, saat 13.00'te toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber