Palandöken'den 'büyüme' değerlendirmesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonominin 2017 başından itibaren yeniden pozitif büyümeye geçeceğine inandıklarını bildirerek, "Türkiye ekonomisi güçlüdür. Alınan tedbirler ekonomiyi canlandıracak." ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Palandöken'den 'büyüme' değerlendirmesi

Palandöken, yazılı açıklamasında, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin çok güçlü olduğunu vurgulayan Palandöken, "Bizde yaşanan darbe girişimi ve terör olayları gelişmiş ülkelerde olsa, yıllarca altından kalkamazlardı. Biz 2017'den itibaren, yeniden büyüyerek yolumuza devam edeceğiz." görüşünü aktardı.

Palandöken, ekonominin 2017 başından itibaren yeniden pozitif büyümeye geçeceğine inandıklarını belirterek, alınan tedbirlerin ekonomiyi canlandıracağına işaret etti.

- "Geçici vergi indirimi yapılması çok önemli"

Gelecek yıl ekonominin canlanması için bugünden alınacak tedbirlerin çok önemli olduğunun altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnafa etkin sicil affının yanında, sıfır faizli kredi, esnafta büyük bir rahatlama sağlayacak. Bunların yanı sıra belirli sektörlerde geçici vergi indirimi yapılması çok önemli. 2009 yılında olduğu gibi altı aylık süreyle yapılan vergi indirimlerinin ekonomiye etkisi çok büyük oluyor. Bugün de benzeri bir çalışmaya ihtiyaç var. Ayrıca, işsizlik fonu ödemeleri ve ödeme süresi artırılırsa işsizlerin tüketimi de artacağından ekonomi üçüncü çeyrekteki daralmayı ziyadesiyle telafi eder."

Mehtap Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber