HDP imza atmamışsa PKK yapmıştır

DEAŞ'ın hain saldırılarına tepki gösteren HDP'nin PKK saldırılarında ise tamamen sustuğu görüldü. PKK saldırıları sonrası TBMM'de AK Parti, CHP ve MHP'nin imza attığı ortak bildirilere HDP hiçbir zaman imza atmadı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP imza atmamışsa PKK yapmıştır

Türkiye, 2016 yılı boyunca yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerinin hain saldırılarına hedef oldu. Dış mihraklı örgütler, Türkiye'nin gelişimini ve 2023 yolunda attığı kararlı adımları engellemeye kalkıştı. 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, yılın ikinci yarısında terör örgütleri şiddetini artırdı. AK Parti, CHP ve MHP'nin teröre karşı ortak bildirilere imza attığı görülürken, HDP'nin ise DEAŞ'a karşı tavır sergilediği, PKK'ya ise tamamen sustuğu hafızalara kazındı...

TBMM Genel Kurulunda dün AK Parti, CHP ve MHP grupları ortak bildiri yayımlayarak İstanbul'daki terör saldırısını kınadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, imzalarının olduğu ortak bildiriyi kürsüden ayrı ayrı okudu. HDP'nin bildiride yer almaması ise şaşırtmadı. Çünkü, HDP bu yılki PKK saldırılarının hiç birinde diğer partilerle ortak bildiriye imza atmadı.

PKK'yı HDP destekledi

Terör örgütü PKK, Haziran seçimlerinin ardından HDP'nin desteğiyle başlattığı hendek terörü kapsamında sistemli bir şekilde saldırılar düzenledi. Güvenlik güçlerinin ve sivillerin hedef alındığı bu saldırılara karşı geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Söz konusu 'süpürme' operasyonları boyunca HDP'li vekiller süreci baltalamaya kalkıştı. HDP'li belediyeler terör örgütüne destek verirken, vekilleri ise türlü provokasyonlara girişti.

205 şehidin faili kim?

PKK terörü, 2016 yılı boyunca büyük kentleri de hedef aldı. En az 205 vatandaşımızın şehit olduğu hain saldırılarda binlerce kişi yaralandı. Saldırıların hiçbirini HDP'nin kınamadığı ve tavır sergilemediği net bir şekilde ittifak tablosuna yansıdı. HDP'li vekillerin saldırılardaki izleri ve HDP binalarının mühimmat deposu olarak kullanılığı operasyonlar ortaya çıktı.

DEAŞ'a karşı hemen harekete geçtiler

PKK'ya karşı tavır sergilemeyen HDP'nin Türkiye'deki DEAŞ saldırılarına ise yoğun bir şekilde tepki verdiği biliniyor. DEAŞ'ın saldırılarını 'katliam' olarak her platformda nitelendiren HDP, sert söylemlerle yaşananları kınadı.

Diyarbakır'da 'yanlışlıkla' kınadılar

Kasım ayında Diyarbakır'da düzenlenen saldırının ardından yaşananlarsa HDP'nin DEAŞ-PKK ayrımının net bir göstergesi oldu. PKK'nın düzenlediği saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğinin iddia edilmesi üzerine çok sayıda HDP'li isim saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğinin ortaya çıkması üzerine HDP'liler geri adım attı.

Dogukan Gezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber