Vali Yardımcısı'na soruşturma istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in son yazısında söz ettiği ve ?kendisini yazıları nedeniyle uyardığını? öne sürdüğü İstanbul Vali Yardımcısı ile yanındaki 2 kişi hakkında disiplin ve ceza soruşturması başlatılmasını istedi.

Ankara Barosu Başkanlığı adına avukat Kemal Vuraldoğan tarafından İçişleri Bakanlığı'na verilen dilekçede, Dink'in, 12 Ocak 2007 tarihli ?Neden Hedef Seçildim? isimli makalesine yer verildi.

Dink makalesinde, İstanbul Vali Yardımcısı'nın kendisini bir yazısı nedeniyle valiliğe çağrıldığını, görüşmede Vali Yardımcısı ile odada bulunan iki kişiden erkek olanının, ?toplumun tepkisini üzerinize çekebilirsiniz? diyerek defalarca uyardığını kaydetmişti.

Dilekçede, konuya ilişkin olarak açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler'in, 24 Şubat 2004 tarihinde gerçekleşen görüşmeyi doğruladığı, ancak bu görüşmede bir tehdit değil, uyarının söz konusu olduğunu; Ermeni Patriği Mutafyan'a yapılabilecek olası baskı ve tehdit konusunda bilgi alışverişinde bulunulduğunu aktardığı belirtildi.

?Söz konusu konuşmayı Dink'in tehdit olarak algıladığı? ileri sürülen dilekçede, ?Sayın Mutafyan'a yönelik baskı ve tehdit konusunda merhum Dink ile bilgi alışverişinde bulunulması tarafımızdan anlaşılamamıştır? denildi.

Dilekçede, ?Odada bulunan iki kişinin ne görev yaptığı, Dink'ten bir takım belgeler istenmesine rağmen neden bu belgelerin incelenmediği, Vali Yardımcısının neden iki kişiyi kendisinin yakını olarak tanıttığı ve hangi görev ve yetkilerle bu kişiler önünde Dink ile görüştüğü konular hakkında? baroya bilgi verilmesi istendi. Dilekçede, ?Mutafyan'a yönelik baskı ve tehditler konusunda neden Dink'in bilgilendirildiği, Vali Yardımcısının ve yanında bulunan iki kişinin Dink'i tehdit edip etmediği konusuna da açıklık getirilmesi? istendi.

Vuraldoğan, Dink'in 12 Ocak 2007 tarihli ?Neden Hedef Seçildim? başlıklı makalesinin ihbar kabul edilerek, İstanbul Vali Yardımcısı ve yanındaki iki kişi hakkında disiplin ve cezai soruşturması başlatılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber