Maliye'deki skandala Başsavcılık incelemesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Maliye Bakanlığı'nda bazı kişilerin kanun dışı olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve bazı siyasi parti liderlerinin de aralarında bulunduğu kişilerin mal varlığı ve vergi bilgilerinin sorgulanması ile ilgili inceleme başlattı.

Edinilen bilgiye göre, haberin medyada yer almasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Basın Savcıları tarafından haberler incelemeye alındı. İncelemenin ardından soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi'ne giren bazı kişilerin, hukuksuz bir şekilde başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu, bazı devlet görevlileri, medya mensupları ile siyasilerin mal varlığı ve vergi bilgilerini sorgulaması ile ilgili 5 kişi görevden uzaklaştırılmıştı. Olayla ilgili idari soruşturma ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber