Dershaneye haciz geldi, öğrenciler şoke oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 07:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'de, OKS ve ÖSS eğitimi veren özel bir dershane sahiplerinin piyasaya olan borcu nedeniyle alacaklılar, tahsil için icra yolu ile bilgisayar, klima, masa ve sandalyeleri polis nezaretinde alınca öğrenciler yaşananları çaresizlik içinde seyretti. Dershaneye gelen veliler, İstanbul merkezi aramalarına rağmen muhatap olacak kimseyi bulamayınca isyan etti.

Mersin'de Cumhuriyet Mahallesi, GMK Bulvarı üzerinde bulunan Ömer Aydın ve Handan Aydın'ın kuruculuğunu yaptığı Kültür Dershanesi'ne alacaklılar icra yolu ile haciz yaptırdı. Polis nezaretinde gerçekleşen hacize tanık olan öğrenciler şaşkına döndü. Bunun üzerine dershaneye gelen veliler, duruma tepki gösterdi. Birçok veli, dershane yönetimine öğrencilerinin eğitimi karşılığında senet verdiklerini söylerken bazıları da çocuklarının eğitiminin yarıda kalmasından yakındı.

Veli Savaş Deniz, Kültür Dershanesi Genel Merkezi'ni aradığını ancak kimseyle görüşemediğini belirterek, ?"Kızımın psikolojisi bozuldu. Bu nedenle dershaneye getirmedim. Benim tek dileğim Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, dershaneleri sıkı bir şekilde denetlesinler. Önüne gelen dershane açıyor. Eğer iyi bir dershanede böyle bir şey yaşanıyorsa, daha küçük dershanede neler olur. Milli Eğitim yetkilileri masa başında oturmasın, gerekli denetimleri yapsın. Eğer denetleme olursa dershaneler bu kadar başıboş olmaz, bizim de başımıza böyle şeyler gelmez. OKS'ye ve ÖSS sınavına girecek öğrencilerin durumunu düşünebiliyor musunuz? Bu çocukların geleceğini kimsenin mahvetmeye hakkı yok? dedi.

Bir başka veli Ahmet Duran Us da ?İstanbul'daki merkez buradaki şubesi ile ilgilenmiyor. Bizim çocuklarımızı mağdur duruma düşürüyor. Bundan sonra veliler, öğrencilerini dershaneye gönderirken dikkatli davransın? diye konuştu.

Daha sonra kendi aralarında toplanan veliler, çocuklarının sorununun çözümü için Kültür Dershanesi'nin bir başka şubesini giderek yetkililerle görüştü, konunun biran önce aydınlatılmasını istedi.

Haczin yaşandığı dershanenin kurucu sahipleri ise olaydan sonra kayıplara karıştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber