'Batı'nın insani ve vicdani olmayan çok yüzleri var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: Bu tuzakları kuran ve bu tuzakları perde arkasından Hacivat-Karagöz gibi oynatıp da Müslüman'ı Müslüman'a katlettiren ve mezhep çatışmalarına, savaşlarına bu bölgeyi sürükleme anlayışı, esasında çok üst bir anlayış. "40 yılda PKK, her türlü silahı, lojistik desteği, dağda silaha ulaşabilmeyi şayet başarıyorsa, bugün 'Medeniyet, demokrasi, hukuk, insan hakları' diyen Avrupa ve batının burada önemli, 'iki yüzlülüğü' demeyeceğim, onlara haksızlık olur, 'çok yüzlülüğü' var. Çok, insani ve vicdani olmayan yüzleri var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2016 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Batı'nın insani ve vicdani olmayan çok yüzleri var'

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Bu tuzakları kuran ve bu tuzakları perde arkasından Hacivat-Karagöz gibi oynatıp da Müslüman'ı Müslüman'a katlettiren ve mezhep çatışmalarına, savaşlarına bu bölgeyi sürükleme anlayışı, esasında çok üst bir anlayış." dedi.

Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'de terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe kilitlendiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu hedefe kilitlenişimizden rahatsız olanlar var. Bu rahatsız olanlar, bize farklı farklı tuzaklar, tezgahlar kuruyorlar. Kurmaya devam edeceklerdir de muhtemelen." diye konuştu.

Milletin hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Millet, öyle veya böyle o hedeflere mutlaka ulaşacaktır. Bugün yine bu hedeflere kilitlenmiş bir milletin önünü kesmek isteyen hainler, caniler, kalleşler, Kayseri'de yine bir terör eylemi düzenledi. Bu terör eyleminde kayıplarımız, şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- "Haince, kalleşçe, insanlık dışı, hukuk dışı tuzaklar var"

Müezzinoğlu, milletin mayasının sağlam, DNA'sının temiz olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün Kayseri, geçen hafta İstanbul'daki terör eylemleri; bunlar esasında DEAŞ, PKK, PYD veya FETÖ değil, perdenin arkasında Karagöz-Hacivat oynatır gibi oynatan, bu milletin tarihinden, geçmişinden, medeniyet değerlerinden korkan, 'Medeniyim' diyen 'tek dişi kalmış bir canavar anlayışı"dır. Şimdi canavarlığını yeniden farklı ölçeklerle gösteriyor. Hep haince, kalleşçe, insanlık dışı, hukuk dışı tuzaklar var. Bundan 6-7 yıl önce acaba IŞİD veya DEAŞ diye bir terör örgütünü dünyada veya bölgede bilen bir yapı var mıydı? Yoktu. Nasıl oluyor da bir haftanın içinde çıkıyor, Irak'ın geniş bir bölgesini 1,5 aydır uğraşıldığı halde geri alınamayan Musul'u adamlar, 1,5 günde silahsız alıyor. Nasıl oluyor? Bu tuzakları kuran ve bu tuzakları perde arkasından Hacivat-Karagöz gibi oynatıp da Müslüman'ı Müslüman'a katlettiren ve mezhep çatışmalarına, savaşlarına bu bölgeyi sürükleme anlayışı, esasında çok üst bir anlayış."

- "Çok insani ve vicdani olmayan yüzleri var"

Milleti kaderine sahip çıkmaya, birlik ve beraberlik içinde olmaya yönlendirmek gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Bunun arkasında, bu planları yapan, onlara lojistik desteği verenler. 40 yılda PKK, her türlü silahı, lojistik desteği, dağda silaha ulaşabilmeyi şayet başarıyorsa, bugün 'Medeniyet, demokrasi, hukuk, insan hakları' diyen Avrupa ve Batı'nın burada önemli, 'iki yüzlülüğü' demeyeceğim, onlara haksızlık olur, 'çok yüzlülüğü' var. Çok insani ve vicdani olmayan yüzleri var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber