Akademik kadrolara merkezi sınavda ikinci değişilik yapıldı

Akademik kadrolara atanmada merkezi bir sınav yapılma şartını getiren yönetmelik 5 Eylül 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Ancak söz konusu yönetmelik 30 Eylül 2006 tarihinde YÖK tarafından yeniden değiştirilmişti. Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile yönetmelik bir kez daha değiştirilmiş ve merkezi sınav yapılıncaya kadar LES'in esas alınması kararlaştırılmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılında yayımlanan yönetmelikte yer alan madde

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) 2006 yılında geçerli olmak üzere, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan ??Lisansüstü Eğitim Sınavı''ndan son iki yılda 50 puan almış bulunanlar bu Yönetmelikte sözü edilen merkezi sınavda başarılı olmuş sayılırlar.

26 Ocak 2007'de yayımlanan yönetmelik maddesi

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) 2007 yılı içerisinde ilk merkezi sınavın yapılıp sonuçları internet aracılığı ile duyuruluncaya kadar, ilan ve atama süreci başlamış bulunan merkezi sınav şartı aranan kadrolara, başvuru ve atamalarda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan "Lisansüstü Eğitim Sınavı"ndan son iki yılda 50 puan almış bulunanlar bu Yönetmelikte sözü edilen merkezi sınavda başarılı olmuş sayılırlar."

Değişikliğin anlamı

Yayımlanan değişilik metnine göre, ÖSYM merkezi sınava yapan değin, 2007 yılında, ilan ve atama süreci başlamış bulunan merkezi sınav şartı aranan kadrolara, "Lisansüstü Eğitim Sınavı"ndan son iki yılda 50 puan almış bulunanlar başvurabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber