CHP'li Budak: Teröre karşı dimdik duracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: - "Teröre karşı dimdik duracağız. Milletimizle birlikte terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2016 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Budak: Teröre karşı dimdik duracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Teröre karşı dimdik duracağız. Milletimizle birlikte terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadesini kullandı.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütlerinin Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını, ancak başarıya ulaşamayacaklarını bildirdi.

10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta gencecik fidanlara kıyanların bugün de Kayseri'de hain yüzlerini gösterdiğini belirten Budak, şunları kaydetti:

"Yine gencecik Mehmetçiklerimize kıydılar. İnsanlığa karşı suç işleyen bu saldırıların faillerini, azmettiricileri ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Alçak hainler, cumhuriyetimize, demokrasiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yürekten bağlı milletimizin iradesiyle mutlaka yenilecektir. Teröre karşı dimdik duracağız. Milletimizle birlikte terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Terörle mücadeleye herkesin omuz vermesi gerektiğini vurgulayan Budak, "Teröre boyun eğmeyeceğiz, terörle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bunu, ancak akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasıyla başarabiliriz. Biz bu konuda her türlü katkıya hazırız. Terör belasının yenilmesi için her türlü çabaya hazırız. Umarım bu son olur. Türkiye bir daha böyle acılar yaşamaz." ifadesini kullandı.

- "Terörle mücadelede tüm ülkeler güç birliği oluşturmalı"

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni de açıklamasında, "Gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele konusunda tüm ülkeler güç birliği oluşturmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Terör saldırısını gerçekleştirenlerin her ne olursa olsun amaçlarına ulaşamayacağını belirten Yeni, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Antalya ve Akdeniz bölgesinde görev yapan gazeteci örgütleri olarak bir kez daha haykırarak belirtmek isteriz ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele konusunda tüm ülkeler güç birliği oluşturmalıdır. Çünkü terörün ırkı, dini olmaz. Bugün Türkiye'de yarın Avrupa'nın ve dünyanın bir başka ülkesinde günahsız insanları katledecektir. Terör küresel bir dünya sorunudur. Masum insanlığı hedef almaktadır, ortak mücadele yapılmadıkça, terörü besleyen kaynaklar kökünden kurutulmadıkça insanlığı tehdit etmeye devam edecektir. Birlik, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan her türlü terör saldırısını lanetliyor, kınıyor aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

- "Bu milleti yıldıramayacaklar"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu da teröristlerin hainlik yapmaya devam ettiğini, Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında doğrudan askeri hedef alan terör saldırısının haberiyle yüreklerin yine dağlandığını kaydetti.

Özkutlu, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başta şehit ailelerimize olmak üzere tüm milletimize sabır diliyorum. Bu vatanın kahraman evlatlarını hedef alan her saldırının milletimizin birlik ve bütünlüğüne yapıldığı ortadadır, ancak hainler bilsin ki bu milleti asla sindiremeyecek, yıldıramayacaklar. Bize diz çöktüremeyecekler. Milletimizin başı sağolsun." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber